Vill du bli en Minimeringsmästare?

Nöjd mamma och barn

Hemmet är fullt med grejer, tiden räcker inte till, pengarna försvinner till höger och vänster. Så läser du nyheten om att vi befinner oss i en rådande klimatkris. Ångest! Hur når du punkten där du är nöjd och tillfreds med det du redan har och får mer tid för familj och vänner? Delta i Minimeringsmästarna och få inspiration för hur du kan leva mer hållbart.

Minimeringsmästarna är en nationell tävling där hushåll i hela Sveriget tävlar mot varandra i att minska avfallsmängder. Tävlingen vill inspirera hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på avfallet och förstå att vi har möjlighet att påverka i klimatfrågan. Hushållen kommer utmanas i att minska sina avfallsmängder på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Så går det till

Under ett års tid kommer medverkande hushåll att delta i fem olika tematräffar där de inspireras och lär sig om respektive tema. Deltagarna kommer få utmaningar som förhoppningsvis bidrar till minskade avfallsmängder.

En utmaning kan bestå av att laga mat på rester eller bara handla second hand en månad. Poäng delas ut för hur deltagare genomför utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Ansök nu!

Bor du i Falu kommun och blir sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Vi söker hushåll i alla olika former, från familjer, sambos, singelhushåll eller pensionärer.

Så länge du är redo för en utmaning och är nyfiken på att lära dig nya grejer så kan alla bli en Minimeringsmästare.

Tävlingen bygger på mycket kommunikation så vi vill gärna att deltagare känner sig trygga med att vara med i sociala medier och tycker det är roligt att inspirera andra.

Gå in Minimeringsmästarna och skicka in din intresseanmälan. Länk till annan webbplats. Ansökningstiden är öppen fram till 15 september.

Minimeringsmästarna pågår i hela Sverige från september 2021 till oktober 2022. I Dalarna kan du vara med i den stora Sverigekampen om du bor i någon av följande kommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen.

Tävlingens inplanerade träffar

Under resan som Minimeringsmästare får du som deltagare träffa andra i din kommun på tematräffar under hela året. Där utbyter ni erfarenheter och får tips och inspiration från projektledningen och föreläsare. Tävlingens inplanerade träffar är:

2021

Onsdag 29 september - Förträff då vi träffas på kvällen.

Söndag 24 oktober - Tematräff 1, Hållbar konsumtion

Onsdag 8 december - Tematräff 2, Matsvinn

2022

Onsdag 16 februari - Tematräff 3, Farligt avfall

Onsdag 18 maj - Tematräff 4, Delande

Onsdag 31 augusti - Tematräff 5, Textil

Söndag 16 oktober - Final!


Frågor och kontakt

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta kundtjänst.