Falupriset - ett tryggt elavtal

Falupriset är ett exklusivt elavtal för dig som bor i Falun (hela Falu kommun såklart), med 80% grundpris och 20% rörligt.

Så här funkar elavtalet Falupriset:

  • 80% av din elanvändning baseras på ett förmånligt grundpris som till största delen är kopplat till vår egen förnybara och lokala elproduktion.
  • 20% baseras på det rörliga priset på elbörsen Nord Pool.

    På så sätt kan vi dämpa pristopparna och ge dig som bor i Falun ett tryggare elpris.
    Du kan lita på att Falupriset är vårt mest prisvärda och hållbara alternativ, för dig som bor i Falun.
    Dessutom får du ett elavtal baserat på el producerad i Falun med bioenergi, vattenkraft och vindkraft.
Illustration över vårt ellöfte - 80% grundpris och 20% rörligt pris.

Falupriset - exklusivt för dig som är Falubo

Med Falupriset får du ett månadssnittpris på din förbrukning. Falupriset passar dig som vill ha ett tryggt elavtal, utan att behöva följa elpriser på elbörsen. Det rörliga priset som utgör 20% baseras på elbörsen Nord Pool. Elcertifikat och övriga inköpskostnader, samt månadsavgift 40 kr tillkommer.

Falupriset har ingen bindningstid och uppsägningstiden är en månad. Vid eventuella prisändringar på grundpriset aviserar vi i god tid, minst en månad innan på fev.se, samt på fakturan.

Ett diagram som illustrerar att det blir lägre pristoppar med Falupriset

Falupriset vinter

Med Falupriset vinter får du en kombination av Falupriset och rörligt pris. Under vinterperioden november-mars har du samma avtalsvillkor som Falupriset (80 % av priset baseras på ett i förväg fastställt grundpris och resterande 20 % baseras på månadens medelpris på elbörsen Nord Pool).

April-oktober baseras hela priset på månadens medelpris på elbörsen Nord Pool. Elcertifikat och övriga inköpskostnader, samt månadsavgift på 40 kr tillkommer.

Falupriset vinter passar dig som vill undvika eventuella pristoppar på vintern och ha helt rörligt pris under sommaren.

Illustration Falupriset vinter. Bilden visar att på vintern

Är du en aktiv elanvändare?

Om du vill att den rörliga delen ska vara baserad på när just du använder din el finns båda våra Faluprisavtal som timpris. Det passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning och som noggrant följer elpriserna på elbörsen.

Läs mer om Falupriset Tim

Falupriset är ett tryggt och bekvämt elavtal. Det är den del vi har säkrat upp med egen produktion som gör att du får en jämnare prisutveckling.

Per Magnusson

Per Magnusson, produktchef elhandel.

Frågor och svar om Falupriset

Vilken uppsägningstid och bindningstid gäller för Falupriset?

Uppsägningstiden är 1 månad och du har ingen bindningstid.

På vilket sätt är Falupriset det bästa alternativet för mig som bor i Falun?

Detta är ett tryggt och prisvärt elavtal. Det unika med Falupriset är att det till störst del baseras på den el vi har säkrat upp från vår egen produktion. Det gör att pristopparna dämpas och blir det mest förmånliga elavtalet för Faluborna.

Falupriset ger en jämnare prisutveckling än Rörligt pris och Timpris. Pristopparna dämpas, med ett stabilt elpris som resultat.

Vår elproduktion är dessutom förnybar och produceras lokalt i Falun med bioenergi, vattenkraft och vindkraft. Att vi är certifierade enligt Schysst elhandel är ännu en anledning att välja oss framför andra.

Hur fungerar avtalet?

80 % av din elanvändning baseras på ett förmånligt grundpris kopplat till vår egen lokala och förnybara elproduktion. 20 % baseras på det rörliga priset på elbörsen Nord Pool.

På detta sätt kan vi dämpa pristopparna avsevärt och ge dig som bor i Falun ett tryggare elpris. Du kan lita på att Falupriset är vårt mest prisvärda och hållbara alternativ för dig som bor i Falun.

Vad kostar det?

Från 1 april 2024 är grundpriset 55 öre/kWh (inklusive moms). Det rörliga priset som utgör 20% baseras på elbörsen Nord Pool. Till detta tillkommer elcertifikat och övriga inköpskostnader, samt månadsavgift 40 kr. Falupriset har ingen bindningstid och uppsägningstiden är en månad.

Se aktuellt pris

När behöver Falu Energi & Vatten avisera prisändring på grundpriset?

Vid eventuella prisändringar på grundpriset aviserar vi i god tid, minst en månad innan på fakturan och på fev.se.

Hur säger jag upp mitt nuvarande avtal och tecknar Falupris?

  1. Börja med att kolla med ditt nuvarande elbolag, eventuell uppsägnings- och bindningstid. När du sedan tecknar nytt avtal hos oss anger du dessa uppgifter, och vi säger då upp ditt gamla avtal.
  2. Så tecknar du Falupriset.

Kan jag få den rörliga delen baserad på när jag använder el (pris per timme)?

Ja, då ska du välja Falupriset Tim eller Falupriset Vinter Tim. Det passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning och som noggrant följer elpriserna på elbörsen.

Med ett Falupriset i timvariant får du ett unikt pris som baseras på när du använder din el.

För att du ska kunna ha avtal om timpris behöver du ha en elmätare som mäter din förbrukning per timme. Har du inte rätt typ av mätare så ordnar vi det genom att beställa ett mätarbyte.

Teckna Falupriset Tim eller Falupriset Vinter Tim genom att kontakta kundtjänst

Vem ska teckna Falupriset vinter?

Falupriset vinter är för dig som har en stor del av elanvändningen på vintern, till exempel om du har elvärme eller värmepump som värmekälla, och att du inte är känslig för prisvariationer under sommaren.

Alla våra elavtal