Din elmätare

Din elmätare talar om för oss hur mycket el du använder i bostaden. Mätaren är fjärravläst, vilket gör att vi kan läsa av din elanvändning automatiskt. Det gör att din faktura alltid baseras på din faktiska elanvändning och det blir enklare att slutavläsa elen om du flyttar.

För att fjärravläsningen ska fungera måste huvudströmbrytaren vara påslagen. Om bostadens ström är bruten med huvudströmbrytaren eller om huvudsäkringarna är urskruvade kan vi inte få några värden. Då får du en uppskattad faktura från oss.

Kontroll av elmätare

Mätaren är av hög kvalitet och visar väldigt sällan fel. Misstänker du ändå att något är fel med mätaren kan du kontakta vår kundtjänst. Det är möjligt att beställa en kontroll av mätaren, men tänk på att du själv kan få bekosta kontrollen om det visar sig att det inte är något fel på mätaren.

När vi kontrollerar elmätaren monterar vi upp en extra mätare som under en viss tid körs parallellt med originalmätaren.

Om du vill beställa en kontrollmätning, kontakta kundtjänst

Ta bort elmätare

Om du av någon anledning vill ta bort en eller flera mätare anlitar du en behörig elinstallatör. Elinstallatören informerar oss om ändringen.

Läs mer om att säga upp elnäts­anslutning

Vi byter elmätare för framtidens Falun

Under åren 2020-2024 kommer vi att byta ut alla elmätare i Falu kommun. Det gör vi för att alla vi som bor i Falun ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle

Läs mer om projektet här

Läs mer om våra samarbeten i projektet (till nyhet)

Frågor och kontakt

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.