När du ska fälla träd

Att fälla träd som står nära en elledning kan innebära faror. Kontakta oss så hjälper vi dig att bevaka trädfällningen och säkerställa att ledningen inte skadas. Bevakningen är kostnadsfri, men du står för fällningen.

Att fälla ett träd över en elledning är förenat med livsfara och kan bli en kostsam historia. Har du inte beställt bevakning så blir du ersättningsskyldig för skadorna på elnätet. För att få en kostnadsfri bevakning kontaktar du oss via formuläret som finns längre ner på sidan. Vi behöver din beställning senast fem arbetsdagar innan du önskar utföra fällningen.

Tänk på det här

För att skydda dig och eventuella elledningar som finns i närheten är det några saker du ska tänka på innan du fäller träd:

  • Äger du marken som trädet står på?
  • Har du kunskap att fälla träd själv eller bör du anlita ett proffs? Sök efter företag som utför trädfällning i din närhet.
  • Du står för fällningen. Kontakta oss fem arbetsdagar innan fällningen så står vi för kostnadsfri bevakning.

Läs mer om trädfällning i Säkerhet vid elektriska ledningar (pdf) Pdf, 6.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Nedfallna träd

Om du upptäckt ett träd som riskerar att falla ned eller har fallit ned över en elledning ska du omgående kontakta oss på kundtjänst.

Beställ bevakning vid trädfällning

Fyll i uppgifterna i formuläret. Om du skickar in formuläret utanför vår kontorstid tar vi emot det följande vardag och kontaktar dig för att boka tid. Kom ihåg att vi behöver få formuläret fem arbetsdagar innan fällningen.

Jag beställer bevakning vid trädfällning:
Jag beställer bevakning vid trädfällning: