Om Sanna

Bilden visar en glad kvinna

Sanna Kallur är en av landets mest folkkära idrottsprofiler.  Hon är också en helt vanlig Falubo som vill tänka mer hållbart.

Varje dag står vi inför olika val som på något sätt kommer att påverka vår miljö. Att tänka mer hållbart handlar om att tänka till, och tänka om.

– Hållbarhet är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är ingen expert, men jag vill lära mig mer om hur jag kan bli bättre. Så jag kände mig otroligt hedrad när jag fick frågan att vara Falu Energi & Vattens ambassadör, säger Sanna.

Varför passar uppdraget dig?

– Jag tror att min nyfikenhet och vilja att bli bättre är två anledningar till att jag "hoppade på tåget". Jag vill utmana mig själv i att tänka mer hållbart, minska mitt avfall och vara mer energismart. Sedan hoppas jag att min resa kan inspirera andra.

Se filmen där Sanna berättar själv:

Fakta om Sanna Kallur

Under sin karriär som friidrottare har Sanna deltagit i tre OS; 2004 i Aten, 2008 i Peking och 2016 i Rio de Janeiro. År 2006 tog hon EM-guld i 100 meter häck och hon har sprungit ett antal VM och EM under sin karriär.

År 2008 slog hon världsrekord på 60 meter häck med tiden 7.68. Sanna har dessutom tilldelats det prestigefyllda Jerrringpriset. 

Efter karriären har Sanna jobbat som inspirationsföreläsare och deltagit i olika TV-produktioner som Mästarnas Mästare och Expeditionen. Tillsammans med tvillingsystern Jenny driver hon också den omtyckta podden Motionsklubben.

Sanna Kallur (Instagram) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Motionsklubben (Instagram) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.