Vi söker Vattenstrateg

rinnande vatten ur vattenkran i glas

Falun blir större och växer snabbt. Falu Energi & Vatten är delaktiga i många processer inom samhällsbyggnad och avdelningen Produktion/Vatten behöver förstärkning inom det strategiska VA-arbetet. Kan du vattenfrågor och vill vara med att bygga ett hållbart Falun för kommande generationer? Ansök nu!

Arbetet som vattenstrateg

Du kommer att arbeta med breda och strategiska samhällsfrågor som berör framtidens vattenförsörjning i Falu kommun. Tillsammans med VA-chef och kollegor på avdelningen ansvarar ni för den långsiktiga planeringen av dricksvattenförsörjningen, ledningsnätet samt dagvattnet i Falu kommun.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bl.a. att vid planering av byggprojekt och nybyggnationer driva frågor kring vattenförsörjning utifrån både ett hållbart och långsiktigt perspektiv, proaktivt samarbeta kring planer och processer med Falu kommun, exploatörer och kunder samt att både självständigt, och tillsammans med andra driva frågor som rör allmänna vattentjänster.

Du kommer även att få vara med och påverka i andra viktiga samhällsbyggnadsfrågor då du också företräder Falu Energi & Vattens övriga avdelningar i kommunens plan- & byggprocesser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang för VA-frågor och en relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnad. Du har minst ett par års erfarenhet av arbete med VA-frågor och strategiska frågor i plan- och byggprocesser samt har kunskap om berörd lagstiftning. Erfarenhet från arbete i politiskt styrd verksamhet är meriterande för befattningen. Du ska också ha förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt ha B-körkort.

Personliga egenskaper

Då du kommer driva egna projekt behöver du vara självgående, lösningsorienterad samt ha en god samarbetsförmåga. I din arbetsvardag hanterar du olika typer av kontakter både internt och externt och du behöver därför ha god förmåga att skapa och utveckla relationer till andra och vara kundorienterad.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du för att kunna förena ett spännande arbete med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget. Det händer mycket i vår bransch därför står vi inför en expansiv och spännande framtid. Vi söker dig som vill vara med i vårt team.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar vi med Experis. Registrera din ansökan via experis.se senast 2019-10-08. Klicka dig vidare för att göra din ansökan.länk till annan webbplats Kom ihåg att bifoga ditt CV i ansökan. CV:t ska innehålla utbildning, erfarenhet och ett personligt brev. Vi behandlar ansökningarna löpande under ansökningstiden och ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots erbjuds.

Vid frågor

Ytterligare information lämnas av rekryteringskonsult Pär Gårdbro, 023-70 55 45.

Om Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag med fokus på en klimatsmart vardag och framtidens infrastruktur i Falu kommun. Vi är en spännande och utmanande arbetsplats där våra kärnvärden pålitlighet, effektivitet och uthållighet leder oss i vår vardag.

Med våra tjänster och produkter inom elnät, elhandel, fjärrvärme & fjärrkyla, kraftproduktion, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del i samhället.

I företaget arbetar cirka 200 personer och vi omsätter cirka 770 miljoner kronor per år.