Ett viktigt uppdrag väntar vår framtida teknikchef

Vybild över Falun

Är du en engagerad ledare som tror på framtiden och vill jobba med hållbara energilösningar. Då har vi ett viktigt jobb som väntar på dig.

Utvecklingen i energibranschen går snabbt och våra kunder förväntar sig en modern leverantör av samhällskritiska infrastrukturtjänster. Vår ambition är att vara i framkant med hållbara och kostnadseffektiva energilösningar. Du blir en viktig pusselbit i vårt gemensamma arbete med att skapa framtidens Falun.

Du kommer att jobba med:

Som teknikchef kommer du bland annat guida, bereda väg för och navigera avdelningens resurser på bästa sätt. Du kommer också att bidrar till koncernens övergripande utvecklingsarbete. Verksamheten är investeringstung där teknikavdelningen ansvarar för utförande av projekt för 250 miljoner årligen.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och din närmaste chef blir VD:n. I rollen kommer du framför allt att ha ett nära samarbete med våra avdelningschefer för Produktion och Marknad.

Ditt ansvar omfattar fyra grupperingar i form av projektering av el/vatten/fjärrvärme/stadsnät, rörteknik, elteknik och mätvärdestjänster. Totalt ingår ett femtiotal medarbetare med gedigen kompetens inom respektive område och med en gruppchef på varje område.

En viktig uppgift är att leda förbättringsarbete inom avdelningen och föreslå hur nya arbetssätt och tekniska lösningar kan möjliggöra utveckling och effektivisering av verksamheten. Genom tydlig och kontinuerlig kommunikation av mål, förväntningar och förutsättningar säkerställer du er samlade leveransförmåga.

Din bakgrund

Vi söker dig som är en erfaren ledare med vana av att leda andra chefer. Som person inspireras du av att leda och samarbeta med andra. Du har också lätt för att se helheten, ta ansvar och driva prioriteringar inom ditt ansvarsområde.

I din roll kommer du att jobba med utveckling och det är naturligt för dig. Du har mod att våga prova nya idéer, ställa krav och utmana din organisation i vardagen.

För dig är det självklart att vara tillgänglig för dina medarbetare. Du uppmanar till en feedbackkultur som är öppen, tillåtande och skapar möjlighet för kunskapsdelning/samarbete.

Det bästa med jobbet

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk examen inom teknikområdet
  • Erfarenhet från likvärdig verksamhet vad gäller tekniska produkter och tjänster gärna från näringslivet
  • Gärna god insikt och erfarenhet från mark- och anläggningsbranschen där en stor del av våra investeringsprojekt har sitt fokus

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning vid Falu Energi & Vatten. Tillträde enligt överenskommelse.
Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan senast 2020-11-01. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots. I rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Balkefors & Ponsiluoma. 

Vid frågor

Kontakta rekryteringskonsult Ylva Ponsiluoma på 073-343 40 26 eller via ylva@balkefors-ponsiluoma.se

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 200 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi finns för våra kunder och vi ser oss som engagerade samhällsbyggare som vågar investera i framtiden och tänka nytt. Det gör vi genom att ha en kultur som bygger på trygghet och utveckling, där vi vågar utmana och utvecklas. Där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.