Vi söker en självgående teknisk dokumentatör till stadsnätsgruppen

en man och två barn tittar på en ipad

Idag är en pålitlig uppkoppling superviktig – den ska vara snabb, stabil och säker. Nu söker vi en teknisk dokumentatör till stadsnätsgruppen som inspireras av uppdraget att fortsätta utveckla kommunens smarta stadsnät.

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt energiföretag med produkter och tjänster inom el, värme & kyla, stadsnät, vatten & avlopp och återvinning. Vi är en komplett leverantör för många människor och under de senaste åren har det pågått ett intensivt utvecklande av kommunens stadsnät – Falu stadsnät.

Nu söker vi dig som vill förstärka vår stadsnätsgrupp med dina kunskaper inom teknisk dokumentation av stadsnätet.

Du kommer att arbeta med:

I rollen som teknisk dokumentatör möts du av utvecklande och varierande arbetsuppgifter. Ditt arbete kommer vara att ansvara och säkerställa att dokumentationen av fibernätet är korrekt i våra verksamhetssystem. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig kugge för att felavhjälpning, underhåll, utbyggnad och utveckling av fibernätet sker på bästa tänkbara sätt.

Några exempel på dina arbetsuppgifter:

 • Hantera mätfiler och konvertera dessa till rätt objektsgrafik i vårt kartsystem
 • Dokumentera fiberkopplingar och förbindelser i nätet
 • Systematiskt samla in nödvändig och korrekt information från underlag. Även genom fältundersökningar av det befintliga nätet.
 • Utföra utredningsarbeten för att höja kvalitén på den befintliga dokumentationen.
 • Vara kontrollansvarig av dokumentationen vid exploatering och utbyggnad av anläggningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant teknisk utbildning inom el/tele, IT/GIS eller skaffat dig motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal som skrift
 • Goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från en liknande roll som till exempel teknisk dokumentatör, nätdokumentatör, projektör eller motsvarande.
 • Arbetat med inmätning
 • God förståelse om uppbyggnad av fibernät
 • Goda kunskaper i att arbeta i nätinformationssystem. Gärna dpCom och AutoCad, som används i vår verksamhet.
 • Utbildning eller god kunskap om konceptet Robust fiber
 • Utbildning i Esa-elsäkerhetsanvisning, Arbete på väg, Bas-P och Bas-U

Din personlighet

Du lockas av att få arbeta i en organisation där du kan vara med och påverka arbetssätt idag, men även bidra till en förändring.

Som person är du uthållig och har förmågan att kunna hålla i arbetsuppgifter även om de sträcker sig över längre perioder. En av dina styrkor är förmågan att skapa struktur och följa den noggrant. Du har med andra ord ett bra fokus.

Som teknisk dokumentatör är det också viktigt att du är självgående. Delar av din arbetsdag kommer du att planera och utföra arbete på egen hand.

Det bästa med jobbet

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work. Det innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work, men du kommer att anställas av Falu Energi & Vatten.

Vid frågor

Kontakta rekryteringskonsult Sara Belicke eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet. De svarar dig gärna på ore02@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15056206.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 210 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi finns för våra kunder och vi ser oss som engagerade samhällsbyggare som vågar investera i framtiden och tänka nytt. Det gör vi genom att ha en kultur som bygger på trygghet och utveckling, där vi vågar utmana och utvecklas. Där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.