Vi söker två engagerade drifttekniker till stadsnätsgruppen

man sitter framför en laptop

Idag är en pålitlig uppkoppling superviktig – den ska vara snabb, stabil och säker. Nu söker vi två drifttekniker till stadsnätsgruppen som inspireras av uppdraget att fortsätta utveckla kommunens smarta stadsnät.

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt energiföretag med produkter och tjänster inom el, värme & kyla, stadsnät, vatten & avlopp och återvinning. Vi är en komplett leverantör för många människor och under de senaste åren har det pågått ett intensivt utvecklande av kommunens stadsnät – Falu stadsnät.

Nu söker vi dig som vill förstärka vår stadsnätsgrupp med dina kunskaper inom drift och förvaltning av de passiva delarna av stadsnätet. Tillsammans med dig vill vi skapa ett starkt team, där arbetet just nu kommer vara att skapa rutiner och processer för att driva verksamheten framåt. Hos oss får du stora möjligheter att forma din arbetsdag!

Du kommer att jobba med:

I rollen som drifttekniker kommer du att ha en varierad arbetsvardag. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du över den dagliga driften av stadsnätets passiva delar. Du kommer att arbeta med felavhjälpning, underhåll, utbyggnad och utveckling av nätet. I stadsnätsgruppen börjar vi dagen med LIKA-möten (logga, identifiera, kategorisera, avhjälpa) som hjälper oss att planera, beställa utförande och följa upp ärenden och kundfrågor.

Några exempel på dina arbetsuppgifter:

 • Utveckla och förvalta vår dokumentation av rutiner och processer inom drift - utifrån PTS föreskrift om driftsäkerhet
 • Strategisk kapacitet och nätdesign
 • Granskning av bygglovshandlingar från Falu kommun
 • Arbetsleda våra underentreprenörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Gymnasial utbildning inom el/tele eller skaffat dig motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Arbetat inom stadsnät, fibertekniker, projektör av fiberutbyggnad eller motsvarande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal som skrift.
 • God förståelse för teknisk dokumentation på engelska.
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av PTS driftsäkerhetsföreskrifter
 • Erfarenhet av felsökning
 • Erfarenhet av nätdesign
 • Utbildning eller god kunskap om konceptet Robust fiber
 • Tagit fram och dokumenterat rutiner och processer
 • Kunskap i dokumentationssystem, gärna dpCom som är det system vi använder
 • Utbildning i Esa-elsäkerhetsanvisning, Arbete på väg, Bas-P och Bas-U

Din personlighet

Som person är du självgående, problemlösande och trivs med en varierad vardag där gruppen stöttar varandra. Du lockas av att få arbeta i en organisation där du kan vara med och påverka arbetssätt idag, men även bidrag till en förändring.

Det bästa med jobbet

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work. Det innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work, men du kommer att anställas av Falu Energi & Vatten.

Vid frågor

Kontakta rekryteringskonsult Sara Belicke eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet. De svarar dig gärna på ore02@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15055967.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 210 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi finns för våra kunder och vi ser oss som engagerade samhällsbyggare som vågar investera i framtiden och tänka nytt. Det gör vi genom att ha en kultur som bygger på trygghet och utveckling, där vi vågar utmana och utvecklas. Där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.