Vi söker en energi- och miljöingenjör

Bilden visar sex personer från gruppen Hållbarhet och projekt

Vill du gå till jobbet varje dag och göra stor skillnad för den hållbara samhällsutvecklingen? Då kan du vara vår nästa energi- och miljöingenjör.

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt energiföretag med produkter och tjänster inom el, värme & kyla, stadsnät, vatten & avlopp och återvinning. Vi är en komplett leverantör för många människor.

Vi är också ett företag som ligger i framkant när det gäller att arbeta med hållbarhetsfrågor och framtidens infrastruktur. Under förra året fick vi till exempel ett kvitto på hur framgångsrikt vi arbetar inom återvinningsverksamheten. Då utsåg vi till Sveriges bästa kommun på avfallshantering.

Men vi stannar inte i framkanten, utan vi vill komma längre. Vårt mål är att det ska vara enkelt att leva ett hållbart liv i Falu kommun – i dag och i framtiden. För att det ska vara möjligt behöver vi hela tiden bli bättre och fortsätta att utvecklas.

Så är du en kunnig och driven energi- och miljöingenjör som faktiskt vill göra skillnad på riktigt? Hos oss väntar ett spännande uppdrag!

Arbeta som energi- och miljöingenjör

I rollen som energi- och miljöingenjör kommer du att arbeta med hela vår samhällsnyttiga verksamhet. Du kommer bland annat att hantera frågor kring vatten, elproduktion, fjärrvärme och återvinning. Din tonvikt kommer att ligga på de tre sistnämnda och arbetet sker i nära samarbete med våra medarbetare på de olika avdelningarna.

Som energi- och miljöingenjör är du ett viktigt stöd för våra produktionsverksamheter och deras arbete med att bedriva verksamheten på ett ansvarsfullt sätt utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

I dina arbetsuppgifter ingår det att bland annat stötta verksamheten i frågor som rör:

 • miljölagstiftning och myndighetskontakter
 • miljörapportering och hållbarhetsredovisning
 • förstudier och utvecklingsprojekt kring exempelvis minskad klimatpåverkan eller utveckling av nya tjänster
 • miljökrav vid upphandlingar
 • internrevision och ledningens genomgång

Dina kollegor

Du kommer att tillhöra Utvecklingsavdelningen och gruppen Hållbarhet & Projekt. Dina kollegor arbetar med allt från hållbarhetsfrågor till genomförande av förstudier och projekt inom bygg, hållbarhet och IT. Hållbarhet & Projekt är grupp med stor erfarenhet och ett härligt driv. Gruppen hjälper varandra i arbetsvardagen och dina nya kollegor kommer att ge dig god stöttning när det behövs.

Kollegan Melviana om gruppen:

Det är väldigt varierande och utvecklande att jobba i vår grupp. Vårt arbetsområde spänner över hela verksamheten och du är aldrig ensam i dina projekt… Det finns stor kunskap i gruppen, men också ute i våra olika verksamheter. Det är en förmån att ha ett så brett arbetsområde och sedan har vi väldigt roligt på jobbet!

Bilden visar en glad kvinna framför bassänger vid ett reningsverk

Din profil

För att trivas i rollen som energi- och miljöingenjör ser vi att du är lösningsorienterad, analytisk och har ett stort eget driv. Du har lätt för att kommunicera och skapa kontakt med människor. Att samarbeta med olika typer av personalgrupper är något som faller sig naturligt för dig.

Du som söker har:

 • akademisk examen på högskolenivå med inriktning mot energi- eller miljöteknik
 • erfarenhet av praktiskt arbete med miljölagstiftning och kontakter med myndigheter
 • erfarenhet av verksamhetsutveckling
 • goda kunskaper i svenska, tal som skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • kunskaper om miljöfrågor vid avfall-/återvinningsverksamhet och/eller energisystem/kraftvärme
 • erfarenhet av att ställa miljökrav vid offentlig upphandling
 • arbetat med miljöledningssystem enligt ISO 14 001
 • Vana av BI-system och rapportframtagning

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-05-31. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Florence Berg, gruppchef Hållbarhet & Projekt, på 023-77 49 48.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.