Vi söker projektchef
till framtidens reningsverk i Falun

Bilden visar en vy över avloppsreningsverket i Främby

Vill du på ett tydligt sätt bidra till utvecklingen av ett hållbart Falun? Är du resultatinriktad, handlingskraftig och har erfarenhet av att leda stora byggprojekt? Då kan du vara vår nya projektchef!

Projekt Framtidens Främby

För snart 60 år sedan invigdes Främby avloppsreningsverk (Främby ARV). Sedan dess har Falun med omnejd vuxit och befolkningen i området har ökat.

Idag renas cirka 16 000 m³ avloppsvatten per dygn på Främby ARV. Hit kommer vatten från Faluns innerstad, Korsnäs- och Hosjöområdet samt Danholn, Blixbo, Toftbyn och Sundborn. Totalt renar verket avloppsvatten från cirka 43 000 personer i Falu kommun.
I projekt Framtidens Främby utvecklar vi avloppsreningsverket i Främby till en modernare anläggning, som klarar en växande befolkning och hårdare miljökrav.

Vill du vara med?

Som projektchef kommer du ha huvudansvaret för projektet "Framtidens Främby", som är det största projektet inom Falu Energi & Vatten och omfattar en investering på upp emot en halv miljard de närmaste åren.

Du ansvarar för att ekonomi, samordning, styrning och uppföljning sker enligt plan - både på en övergripande nivå och i vissa delar mer operativ nivå. Du säkerställer att upphandling, projektering, byggnation och driftsättning följer tids- och budgetramar. Vi eftersträvar en ökad automatisering och tror att du bidrar till den utvecklingen. I ditt ansvar ingår det även att rapportera direkt till beställare och styrgrupp.

Projektet innehåller flera del- och teknikområden i olika faser, vilket innebär att du som Projektchef behöver kunna styra projektet mot fastställda mål. Du har huvudansvaret för de strategiska och långsiktiga delarna och genomför arbetet tillsammans med projektgruppen och samverkansentreprenören.

Som projektchef kommer du att tillhöra gruppen Hållbarhet & Projekt - ett gäng med lång och bred erfarenhet! Dina kollegor arbetar med allt från förstudier till genomförande av större projekt med fokus på bygg, hållbarhet och digitalisering. Din grupp kommer kunna ge dig god stöttning när det behövs.

Våra förväntningar på dig

Du har en akademisk utbildning inom relevant område eller så har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har gedigen erfarenhet av huvudprojektledning i större byggprojekt, där du ansvarat för hela projektet från planering till genomförande och driftsättning. Vi kommer att göra stora investeringar inom ramen för detta projekt och som ansvarig krävs en affärsmässighet och ekonomisk förståelse.

Meriterande är om du lett projekt av ny- eller ombyggnation av VA-verksamhet, processindustrin, värmeverk eller liknande. Har du erfarenhet från samverkansentreprenad/partnering ser vi det som meriterande.

Som person är du handlingskraftig, förtroendeskapande och har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt. Ombyggnationen av avloppsreningsverket kommer att pågå samtidigt som vi har ordinarie verksamhet i drift, så det är viktigt att du kan samverka med såväl kollegor, entreprenörer som andra intressenter.

Du, precis som vi, anser att det är viktigt att grupper och avdelningar inom företaget arbetar tillsammans över verksamhetsgränserna. Genom det tar vi tillvara den samlade kompetensen på bästa sätt. Vi ser samarbete som en framgångsfaktor både inom och utanför företaget. Det är av stor vikt att kunna lyfta blicken och arbeta tillsammans för att nå våra mål.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, tal som skrift, och är van att arbeta i Office-paketet.

Anställningen

Tjänsten som projektchef löper tillsvidare på heltid med placeringsort Falun. Du rapporterar till chefen för Hållbarhet & Projekt. Tillträde sker enligt överenskommelse. När vi gått i mål med Framtidens Främby ser vi att din roll kommer att behövas för andra bygg- och utvecklingsprojekt inom våra verksamheter.

Det bästa med jobbet

I rollen som projektchef till Framtidens reningsverk i Falun har du stora möjligheter att påverka samhällsutvecklingen i en kommun som växer. Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Du skickar in din ansökan via Hansson & Partners webbplats senast den 29 maj.

Hansson & Partner arbetar kompetensbaserat i sina rekryteringar, vilket bland annat innebär att du kommer genomföra arbetspsykologiska tester samt djupintervjuer kring de kompetenser som är viktigast för rollen.

Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots.

Vid frågor

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten. Martin Ogemar, martin@hnpar.com, 072-237 21 30. Anna Hansson, anna@hnpar.com, 070-695 64 63.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 210 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi finns för våra kunder och vi ser oss som engagerade samhällsbyggare som vågar investera i framtiden och tänka nytt. Det gör vi genom att ha en kultur som bygger på trygghet och utveckling, där vi vågar utmana och utvecklas. Där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.