Spännande uppdrag för dig som är IT-arkitekt med fokus på nätverk

En man står framför ett serverrack

I takt med att vår omvärld förändras ökar även kraven på vår IT-miljö, nu vill vi förstärka gruppen med en IT-arkitekt inom Nätverk. Vill du vara med och bygga upp vår IT-miljö ytterligare med säkerhet och stabilitet som två viktiga fokusområden?

Idag är en säker, robust och stabil IT-miljö av stor vikt för organisationer för att klara av att hantera krav och hot från vår omvärld. Falu Energi & Vatten är ett företag som levererar samhällsviktiga tjänster till invånarna i Falu kommun. Vi levererar bland annat fjärrkyla, fjärrvärme, el och vatten till kunder och hushåll – utan oss står stannar Falun. Det är därför viktigt att vi kan fortsätta leverera våra energiprodukter i en trygg och säker miljö.

Vi har under de senaste åren förändrat vår IT-organisation med nya krav på säkerhet, automation och flexibilitet. Vårt uppdrag är att stödja en säker digitaliseringsresa för Falu Energi & Vatten med drift, förvaltning och utveckling av vårt IT-landskap. Gruppen arbetar med att översätta verksamhetens behov av vad till hur med hjälp av IT. Nu söker vi dig som vill vara med på en spännande resa genom att tillsammans bygga upp vår IT-organisation!

Arbeta som IT-arkitekt med inriktning nätverk

Vår verksamhet är otroligt bred med varierande verksamhetsområden, därför kommer din vardag bestå av stora kontaktytor och spännande utmaningar. Du har stort utrymme för att styra din arbetsvardag och i rollen som IT-arkitekt kommer du jobba operativt med brandväggar, VPN, switchar, trådlöst nätverk men även certifikat samt andra nätverkssäkerhetsrelaterade produkter. Du kommer även jobba med att stödja IT delen av verksamhetssystem eller med IT infrastruktur som t.ex. Active Directory eller Anti-virus.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår nätverksinfrastruktur som stöd för våra system, klienter och servrar. Idag hanterar vi över 100 brandväggar och över 100 switchar/trådlösa accesspunkter. Du kommer sköta det dagliga kring design, felsökning, uppsättning av nya enheter i vårt växande nätverk. Vi ser gärna att du är senior i din roll då du kommer att fungera som en 2nd line support vid mer avancerade behov.

Några fler exempel på vad som ingår i dina arbetsuppgifter:

 • Vidare - och nyutveckling av tjänster och funktioner
 • Drift och utveckling av nätverkstjänster
 • Avhjälpa driftproblem & sårbarhetshantering
 • Andra linjens support
 • Livscykelhantering & kapacitetsutbyggnad
 • Automatisering av våra processer

Din profil

För att lyckas i din roll krävs det att du är engagerad, självgående och tar initiativ till nya utmaningar. Du behöver också på ett tydligt och positivt sätt ha förmåga att arbeta tillsammans med gruppen mot mål och stötta vårt utvecklingsarbete av processer. Att arbeta i en organisation där du har möjlighet att påverka våra arbetssätt lockar dig.

Du som söker har:

 • Minst 3 års erfarenhet av en liknande roll, kanske inom nätverk eller systemarkitektur.
 • Djupa kunskaper inom nätverks infrastruktur, switchar, trådlösa accesspunkter, VPN och brandväggar.
 • Erfarenhet av paketsniffer med till exempel Wireshark
 • Erfarenhet av andra IT säkerhetslösningar
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal som skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Certifiering av Fortinets produkter
 • Kunskaper kring övervakning med OP5
 • Erfarenhet med KPI/Certifikat
 • Automatisering, till exempel via RPA och low-code
 • Erfarenhet av programmering/skriptning
 • Ansvarat för utformning av IT-lösningar för olika verksamhetsbehov
 • Erfarenhet av lösningsarkitektur/felsökning i komplexa IT-miljöer

Dina kollegor

Du kommer att arbeta tillsammans med ett erfaret gäng IT-experter på ca 10 personer, vi stöttar varandra i våra dagliga arbetsuppgifter och drivs av att utveckla vår IT-miljö tillsammans. Vi kan med säkerhet säga att det är ett serviceminded och lösningsorienterat team du kommer att hamna tillsammans med, vilket vi hoppas bidrar till att även du ska trivas hos oss.

Kollegan Joakim om gruppen:

Som grupp representerar vi en bredd av kunnande. Funktionen mellan oss på IT är helt informell och vi löser uppgifterna tillsammans eller enskilt beroende på vad det är. Utmaningen är bredden av teknik som finns i företaget, där vi även kan styra själva över lämpligast sätt att lösa uppgifterna på. Tillsammans är det här bidragande orsaker till varför jag tycker det är så bra att arbeta här.

Bilden visar ett porträttfoto på en man

Kollegan Stefan om arbetsplatsen:

Jag har varit här i många år nu. Det som gör att det fortfarande är kul att gå till jobbet är helheten. Vi har ett bra arbetsklimat i gruppen, alla har hjälps åt med utmaningar och FEV ger möjligheten till ansvar långt ut i organisationen. Möjligheten att påverka sitt eget och gruppens arbete har gjort att jag trivs väldigt bra.

Bilden visar ett porträttfoto på en man

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-08-21. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

Vid frågor

Har du funderingar kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Stefan Pihlanen, Utveckling- och IT-chef, på stefan.pihlanen@fev.se.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 900 miljoner kronor per år och har cirka 220 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.