Vi söker en gruppchef till Rörteknik

Rörarbete pågår

Vill du vara med och ta ansvar för världens viktigaste resurs? Då väntar ett spännande uppdrag.

Falu Energi & Vattens uppdrag är att skapa en framtidssäker infrastruktur, som gör vardagen hållbar och enkel för invånarna i vår kommun. För de som lever här nu och för generationerna som kommer efter.

Rörteknik ansvarar för drift och underhåll av ledningsnäten för dricksvatten, spillvatten och dagvatten, samt underhållet på fjärrvärme och fjärrkyla. Vi har ett samhällsviktigt uppdrag - vatten är vårt viktigaste livsmedel och källan till allt liv.

Vi ansvarar för de allmänna vattentjänsterna och gruppen rörteknik utför även en viss del av förnyelsearbetet av VA-nätet.

Arbeta som gruppchef för Rörteknik

Du kommer att leda en sammansvetsad grupp bestående av tolv medarbetare varav sju rörnätsarbetare, två arbetsledare, två läcksökare och en drift- och underhållsansvarig. Samtliga arbetar på eller utgår från vårt huvudkontor på Ingarvet i Falun. Det är ett engagerat gäng med stor kompetens som dagligen säkerställer en fungerande vardag för invånarna i Falu Kommun.

Som gruppchef har du en central roll i att driva, utveckla och leda verksamheten med fokus på våra kunder och anläggningar. Det är ett mycket varierande arbete där du behöver vara flexibel för att kunna parera oförutsedda händelser.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Personal- och budgetansvar med tillhörande verksamhetsplanering, arbetsmiljöarbete, målarbete och uppföljning.
 • Arbets- och underhållsplanering.
 • Verksamhetsutveckling
 • Samordning och prioritering av pågående projekt.
 • Upphandling
 • Dialog och samverkan med entreprenörer, myndigheter samt kommunala och regionala aktörer.
 • Du kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelningen Vatten & Återvinning och har ett stort samarbete med övriga grupper inom företaget.

Helén Bergström, avdelningschef Vatten och Återvinning:

Vår verksamhet är samhällskritisk och vi har ett stort ansvar att ta hand om och utveckla kommuninvånarnas gemensamma anläggningar på ett hållbart sätt.

Jag brukar likna VA-anläggningarna i sin helhet med kroppens blodomlopp och hjärta. Det är inget som syns på ytan, de flesta tar för givet att det ska fungera och det blir katastrof om det stannar.

Varje dag på jobbet gör vi med andra ord stor skillnad för väldigt många människor, både här och nu och i framtiden. Det känns otroligt tillfredsställande!

Bilden visar en kvinna med långt, blont hår och glasögon

Din profil

För att lyckas i rollen som gruppchef behöver du vara självgående, ha ett stort engagemang och ett eget driv. Du är lyhörd med ett intresse för människor och kommunicerar på ett tydlig och professionellt sätt och har en god förmåga att leda människor mot gemensamma mål. Du är lösningsfokuserad och vågar fatta beslut. Det är självklart för dig att bedriva ett arbetsmiljöarbete i toppklass.

Du kan se saker ur ett helhetsperspektiv och hanterar frågor som rör både kort och långt perspektiv parallellt i din vardag.

Du som söker har:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot bygg- och anläggning, VA eller motsvarande eller erfarenhet vi bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare eller projektledare
 • God datorvana
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • · Praktisk erfarenhet inom vattentjänster eller bygg- och anläggningsarbeten.

Att vara chef hos oss

Som chef och ledare hos oss har du en viktig roll i att inspirera, utmana och motivera medarbetarna att nå sin fulla potential och hjälpa företaget att nå sina mål.

Vår ledarskapsplattform är ledstjärnan för allt vårt arbete kring ledarskap. Den fungerar som grund för våra gemensamma förväntningar på dig i din chefsroll. Plattformen består av en värdegrund med fyra hörnpelare:

 • Jag uppträder som en förebild med modet att agera
 • Jag arbetar med tydliga mål och regelbunden uppföljning
 • Jag arbetar aktivt för samarbete.
 • Jag ger rak och tydlig feedback

Läs mer om våra spännande projekt

Här kan du läsa mer om några av projekten inom vatten:

Våra VA-projekt

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-08-08. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

 

Vid frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helén Bergström, avdelningschef Vatten & Återvinning, på helen.bergstrom@fev.se.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.