Vi söker en driven projektledare med intresse för verksamhetsutveckling och teknik

Bilden visar en kvinna med blont hår som står uppe på ett tak med solcellspaneler

Vill du bidra till att skapa en hållbar framtid för invånarna i Falu kommun? Falu Energi & Vatten är ett företag som ligger i framkant när det gäller att arbeta med hållbarhetsfrågor och framtidens infrastruktur. Vi har höga ambitioner att utveckla oss ytterligare och söker därför en driven projektledare med intresse för verksamhetsutveckling och teknik.

Vi har satt mål om att öka kundnöjdheten och bidra till den gröna omställningen av samhället. Vår höga ambition ställer nya krav på våra produkter och tjänster, men även på våra arbetssätt och införande av effektiv och hållbar teknik. Så vill du ta chansen att vara med och påverka utvecklingen och framtidens Falun? Sök då tjänsten redan idag!

Arbeta som projektledare i gruppen Hållbarhet & projekt

Rollen innebär ett spännande uppdrag för dig som vill vara med och bidra till samhället, med hållbarhet i fokus. Du kommer att arbeta med förstudier och projekt inom hela vår breda verksamhet. Som projektledare kommer du att samarbeta över hela företaget samt med externa parter så som konsulter och leverantörer.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Att genomföra förstudier
 • Att driva projekt från planering till genomförande
 • Programledning kring utvecklingsfrågor
 • Ständiga förbättringar och verksamhetsutveckling

Gruppen består av sju drivna medarbetare som alla har ett stort engagemang i verksamhetsutveckling och hållbarhetsfrågor. Du kommer att hamna i goda händer om du trivs att arbeta i en grupp som är mån om varandra och har högt i tak.

Sofie om att arbeta som projektledare hos oss:

Tillsammans med fantastiska kollegor kommer du ha en nyckelroll för utvecklingen av framtidens Falun. En otroligt givande och utvecklande tjänst där ingen dag är den andra lik.”

Bilden visar en glad kvinna med blont hår

Din profil

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är lösningsfokuserad, målinriktad och analytisk. Du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och kan framgångsrikt driva projekt från start till mål. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett driv och nyfikenhet på våra verksamheter och kundernas behov. Du har förmågan att skapa ett brett kontaktnät, vilket kommer vara en viktig tillgång i din roll som projektledare.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen på högskolenivå eller arbetslivserfarenhet vi bedömer likvärdig (exempelvis civilingenjörsutbildning inom energiteknik/maskinteknik)
 • Gedigen erfarenhet av projektledning och verksamhetsutveckling
 • Goda kunskaper i svenska, tal som skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av projektledning av förstudier och projekt med komplexa och varierande förutsättningar
 • Erfarenhet av offentlig upphandling
 • Erfarenhet av byggprojektledning
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och införande av nya arbetssätt
 • Arbetslivserfarenhet från energibranschen

Läs mer om våra spännande projekt:

Våra återvinningsprojekt

Framtidens Främby

Fjärrvärme Sundborn

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidare
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-08-21. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

Vid frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Florence Berg, gruppchef Hållbarhet & projekt, på florence.berg@fev.se.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.