Vi söker en hydrogeolog

En man och en kvinna intill ett garage och en vattentank

Vill du vara med hela vägen från råvatten till tappkran? Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel och vi arbetar med infrastruktur som ska hålla i 100 år. Nu söker vi dig som vill bidra till en långsiktigt säker dricksvattenleverans och en hållbar vattenförsörjning i Falun och Borlänge.

Falu Energi & Vatten är en viktig samhällsbyggare i Falu kommun. Vi drivs av att skapa en framtidssäker infrastruktur som inte bara ska fungera och göra vardagen bekväm för dagens kunder, utan också för framtida generationer.

Vår vattenverksamhet omfattar åtta vattenverk med tillhörande högreservoarer och tryckstegringsstationer i Falu kommun och Borlänge kommun. Verksamheten sköts om av våra kunniga medarbetare i gruppen Vattenförsörjning som varje dag, året om ser till att alla Falubor och Borlängebor får en säker vattenleverans. De har minst sagt ett av världens viktigaste jobb.

Så engageras du också av vattenfrågor och vill vara med och arbeta för ett hållbart samhälle? Då tror vi att det här kan vara ett jobb för dig!

Arbeta som hydrogeolog

I rollen som hydrogeolog har du stor frihet, med lika stor del ansvar i din arbetsvardag. Du har varierande arbetsdagar med allt från långsiktiga strategiska beslut till övervakning och planering för vattenresursen. I din roll är du också projektledare och agerar som beställare mot konsult. Du kommer att arbeta tillsammans med vår VA-ingenjör och även ha ett nära samarbete med driften.

Du ingår i gruppen Vattenförsörjning inom avdelningen Vatten & Återvinning och tillhör ett team av sex drifttekniker, en driftledare och en VA-ingenjör. Det är ett engagerat gäng som tillsammans har ett oerhört viktigt uppdrag – att säkerställa Faluns och Borlänges dricksvattenförsörjning. Det finns stora möjligheter att påverka både arbetssätt och utveckling av verksamheten.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Expertstöd inom Falun och Borlänge vattenresurser
 • Vattenskydd
 • Övervakning vattenresurser, omfattar fältarbete, analys och utveckling
 • Risk- och sårbarhetsanalyser, säkerhet- och kris/beredskap
 • Strategiskt vattentäkter och reservvatten
 • Projektledare och beställare mot konsult

Kollegan Sanna om att jobba på FEV:

Det bästa med att jobba på FEV är att känna att vi gör ett viktigt jobb genom att producera dricksvatten till både Borlänge och Falu kommun. Jobbet är omväxlande med kontorsarbete och fältarbete, och jag upplever att man har en stor möjlighet att påverka sina arbetsdagar.

Framförallt är vi en väldigt bra arbetsgrupp där vi har roligt tillsammans. Vi hjälps åt och det finns en lång erfarenhet i gruppen som jag värdesätter högt.

Bilden visar en glad kvinna med långt, brunt hår

Din profil

För att trivas i rollen som hydrogeolog ser vi att du är en självgående, analytisk person som är duktig på att hantera flexibilitet i arbetsvardagen. Du gillar att kombinera fältarbete med kontorsarbete. Du är initiativrik och kommer själv med nya förslag på arbetssätt och drivs av att utveckla ditt ansvarsområde med tydliga resultat i fokus. Din kommunikativa förmåga är stark och du är bra på att förmedla budskap anpassat till mottagaren.

Du som söker har:

 • Civilingenjörsutbildning med inriktning mot miljö- och vattenteknik, masterexamen i geovetenskap eller motsvarande.
 • Flera års erfarenhet av att arbeta med dricksvattenfrågor som hydrogeolog/grundvattenexpert.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift.
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Kännedom om relevant lagstiftning som lagen om allmänna vattentjänster, miljöbalken och plan- och bygglagen.
 • Erfarenhet av fältarbete som inkluderar vattenprovtagning och grundvattennivåmätningar.

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
 • Heltid
 • Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Registrera din ansökan via länken senast 2024-04-21 Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

Vid frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Melander, Chef Vattenförsörjning via 023-77 46 45 eller Sanna Lindberg, hydrogeolog via 023-77 49 85. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ulrika Struve på Adecco via ulrika.struve@adecco.se alt. 073-684 70 83.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1 084 miljoner kronor per år och har cirka 230 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.