Vi söker en driven person med intresse för affärer

En leende kvinna och en leende man framför en kabeltrumma

Vill du få en unik möjlighet att jobba med hållbarhet? En strategisk roll mitt i händelsernas centrum? Vi söker dig med affärsintresse som lockas av att utveckla marknaden och som vill vara med och påverka framtidens hållbara affärer inom återvinning.

Falu Energi & Vatten är ett företag som ligger i framkant när det gäller att arbeta med hållbarhetsfrågor och framtidens infrastruktur. Vi ägs av alla Falubor. Vi är en aktiv samhällsbyggare som tänker lite längre och tar ett större ansvar. Vi är ett företag som satsar fullt ut på produktion av fjärrvärme och förnybar el från lokala källor som biobränsle, solenergi, vind- och vattenkraft. Vi jobbar aktivt med återbruk och materialåtervinning och har höga ambitioner att utveckla oss ytterligare.
Vårt mål är att det ska vara enkelt att leva ett hållbart liv i Falu kommun - nu och i framtiden.

Vill du vara med på resan? Vi söker en produktchef för hållbara affärer inom återvinning. Du blir en viktig spelare i vårt produktledningsteam!

Arbeta som produktchef för hållbara affärer inom återvinning

Som produktchef för hållbarhet inom återvinning är du delaktig i hela produktområdets verksamhet. Du har en viktig roll och har en analytisk kunskap om marknaden där du också ger råd till våra kunder, främst företag men också privatpersoner. I tjänsten ryms också ett sälj och intäktsansvar för de produkter som finns och ska utvecklas framåt, i din tjänst ingår däremot inte ett personalansvar. Tillsammans med våra produktområden inom Återvinning, Hållbarhet & Projekt och övriga kollegor inom Marknadsavdelningen är du med och utvecklar vår service, våra produkter, tjänster och vårt kunderbjudande.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Omvärldsbevakning inom produktområdet inom avfall och återvinning
 • Utveckla produktportföljen – vårt kunderbjudande.
 • Prisstrategi, prisinformation och prisberäkningar för produktportföljen.
 • Rapporter, analys och uppföljning av nyckeltal och lönsamhet.
 • Försäljning och framtagande av offerter.
 • Delta på mässor, konferenser och marknadsevent. Samt delta i branschforum för området.

Du kommer att tillhöra gruppen Produktledning och dina närmaste kollegor är fem produktchefer inom el, stadsnät, kraft, värme & kyla, energitjänster. Dina kollegor har stor erfarenhet av branschen och fungerar som ett stöd vid frågor eller utmaningar. Det här är en grupp med ett härligt driv och högt i tak!

Micke om att jobba som produktchef för återvinning:

Som produktchef är du en viktig ambassadör för Falu Energi & Vatten. Du får möjlighet att utveckla och förvalta produkter i en spännande bransch som är under stor utveckling. I gruppen Produktledning kommer du att hantera produktportföljen, kommunikation kring produkterna, kontakt med kunderna och driva affärer och utveckla dessa inom avfallsområdet.

 

”Genom åren har jag alltid känt mig stolt över mitt ansvarsområde inom återvinning och Falu Energi & Vattens leverans till kunderna”

Micael Grandin, produktchef

Din profil

För att trivas i rollen behöver du vara affärsmässig med en god kommunikativ förmåga. Samarbete är en självklarhet för dig och det faller sig naturligt att skapa och bibehålla goda relationer till leverantörer, samarbetspartners och kollegor. Du driver ditt eget arbete framåt och motiveras av att få analysera och på ett tydligt sätt bidra till utveckling av verksamheten.

Du som söker har:

 • Relevant högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller liknande alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Tidigare erfarenhet från en roll med affärsutveckling och försäljning
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av att jobba i affärssystem

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor inom avfallshantering.

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
 • Heltid
 • Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2024-04-21. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Rohdin, avdelningschef Marknad på 023-77 46 95 eller annika.rohdin@fev.se eller ansvarig rekryterare Ulrika Struve via 073-684 70 83 eller ulrika.struve@adecco.se

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1085 miljoner kronor per år och har cirka 230 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.