Cornelia ser till att pengarna flödar rätt

Bilden visar en glad tjej med mössa i vinterlandskap

När hon inte har koll på alla pengar som går in och ut från våra bolag, tar hon med familjen på utflykter eller kryddar vardagen med en loppisrunda.

Möt vår ekonom Cornelia!

Vad gör du på jobbet?

– Jag tillhör reskontragruppen och vi ansvarar kort och gott för att ha koll på alla pengar som går in och ut från våra bolag. Vi tar hand om alla inbetalningar, betalar leverantörsfakturor och ser till att alla banktransaktioner bokförs på rätt sätt.

– Vår kundtjänst gör ett enormt jobb med att svara på i stort sett alla frågor från våra kunder, men ibland får även vi chansen att ha direktkontakt med kunder som hör av sig. Jag tycker att det känns värdefullt att det också är en självklar del av vår vardag.

Hur skulle du beskriva ekonomigruppen?

– Det är en trygg och stabil grupp där kunskapen är hög och prestigen låg. För mig som är relativt ny i yrket är det fantastiskt att tillhöra en grupp där det alltid finns någon att fråga, bolla med eller lära sig av. Vi har bra arbetsrutiner och försöker hela tiden dela med oss av erfarenheter, vilket gör att det alltid finns chans att lära sig något nytt. Att vi alla mår bra och har trevligt på jobbet är viktigt för oss. Jag tycker att vi verkligen bryr oss om varandra.

Bilden visar tre kvinnor som står utomhus och tar en gruppbild med en förrådsgård med kabeltrummor i bakgrunden

Cornelia tillsammans med två av sina kollegor på Ekonomi & Inköp. Garima till vänster jobbar som strategisk inköpare och Johanna till höger jobbar som controller.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Det varierar! Oftast är basen ungefär detsamma - det är pengar in och pengar ut! Men det händer så himla mycket annat varje dag också, så dagarna blir ändå olika. Vissa grejer gör vi varje dag, andra varje vecka, en del händer bara någon gång i månaden eller årligen. Utöver det som alltid rullar jobbar vi hela tiden med flera förbättrings- och utvecklingsaktiviteter. Just nu håller vi bland annat på att ta fram ett säkrare och smidigare sätt att betala ut ersättningar till våra kunder på och upphandlar ett nytt ekonomisystem.

Vad lockade dig att jobba hos oss?

– Det är spännande att tänka på att det vi gör faktiskt påverkar alla som bor och lever i Falun. Det påverkar mig, min familj, mina vänner och mina grannar. Att jag sitter och knappar på datorn kanske inte har någon direkt påverkan för att morfar har varmvatten i kranen eller att mitt barn (och gärna framtida barnbarn och barnbarnsbarn) kan tända och släcka lamporna. Men det är vi som företag som ser till att det fungerar och att jag får vara en liten, liten del av det… det är väl ändå coolt?

Vad gör Falu Energi & Vatten till en bra arbetsgivare?

– FEV är familjevänligt företag och jag upplever att balansen mellan arbete och livet som pågår utanför jobbet är väldigt viktig. Det slog mig kanske ännu mer när jag blev mamma. Alla som jobbar här är otroligt duktiga på sina jobb och alla vill leverera hög och bra kvalité, men det finns alltid plats för de mjuka värdena.

– Företaget erbjuder också möjligheter för att kunna utvecklas, prova något nytt och få växa in i en ny roll.

Du har inte bara jobbat som ekonom - berätta mer om din resa på FEV!

– Mitt första jobb efter ekonomistudierna var ett vikariat på ekonomiavdelningen. Då skötte jag kundreskontran och hjälpte till med att skriva reskontrarutiner för vårt nya kundinformationssystem. När vikariatet var slut klev jag över till kundtjänst och där fick jag verkligen lära mig allt om FEV! Vår kundtjänst besvarar och slutför nästan alla inkommande ärenden på egen hand, utan att skicka ärendet vidare i verksamheten. Så det är verkligen mycket att hålla koll på.

– Efter något år var det dags för FEV att införa ett bolagsöverskridande ärendehanteringssystem och då blev jag en del av projektgruppen för arbetet. Det var väldigt lärorikt och innebar bland annat att genomföra workshops med alla våra avdelningar, utvärdera, testa och anpassa systemet och utbilda alla användare. När projektet väl var slutfört och systemet implementerat fick jag rollen som systemförvaltare.

– Efter min föräldraledighet fortsatte jag att jobba tillsammans med förvaltningsgruppen, men när företaget letade en ny ekonom sökte jag tjänsten och under sommaren blev cirkeln sluten… Jag är tillbaka på ekonomiavdelningen där jag, nervös och pirrig, gjorde min första dag på FEV.

Bilden visar en barn som sitter på filtar och tittar ut mot en sjö
Bilden visar en kastrull på ett galler som ligger över en öppen eld och det ångar från kastrullen
Bilden visar en person som går på en is i solsken och skjutsar ett barn på en spark

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Det kanske låter klyschigt, men jag gillar allra mest att spendera tid med min familj. Hitta på små utflykter, grilla korv eller att gå på upptäcktsfärd med min tvååring är lycka för mig. Jag tycker om att ta vara på alla små, fina stunder som finns i vardagen och kryddar gärna det med en och annan loppisrunda, kortspelskväll med vänner eller middagsbjudningar.

Hur skulle du beskriva en typisk FEV:are?

– Förutom att vi alla är extremt noga med fika- och lunchtiderna, så skulle jag säga att en FEV:are är en person som är lika mån om att göra ett bra jobb som att ta hand om sina kollegor. En person som är stolt över arbetet som vi gör tillsammans för Falun, varje dag.

Några korta om Cornelia

  • Namn: Cornelia Eriksson
  • Ålder: 31
  • Roll: Ekonom
  • Utbildning: Ekonomiprogrammet, Högskolan Dalarna
  • Intressen: Umgås med familj och vänner, göra riktigt bra loppisfynd och att dagdrömma om ett hus på landet.
  • Smultonställe i Falu kommun: Runn, både på sommaren och vintern.