Linnea valde att lämna ön för Falun

Bilden visar en glad tjej med mössa i vinterlandskap

Hon tog färjan över Ålands hav och landande till slut i Falun. En supertrevlig tjej med ett hjärta som brinner för att ge våra kunder bästa tänkbara service.

Möt vår kundtjänstmedarbetare Linnea!

Vad gör du på jobbet?

- Allt möjligt roligt… Jag är lite av en spindel i nätet! Jag har daglig kontakt med företagets alla avdelningar och ser till vi har den information vi behöver. Kundtjänstgruppen jobbar för att alla ska ta på sig ”kundglasögonen” då och då, för att kunna ge våra kunder bästa möjliga service. Det kräver samarbete över våra avdelningar.

Du har väldigt många kontaktytor. Kan vi spräcka myten att ”jobbar man på kundtjänst pratar man i telefon hela dagarna”?

- Ja, det tycker jag.

- Många kanske tänker att kundtjänst är en växel som kopplar människor vidare, men så är det inte hos oss. Tillsammans med mina sju kollegor i kundtjänstgruppen hjälper jag våra kunder med alla typer av frågor och ärenden. Det sker både via telefon, mejl, chatt och kundbesök, för att nämna några. Vi cirkulerar arbetsuppgifterna i gruppen, vilket skapar variation och gör jobbet roligt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

-Det finns egentligen ingen vanlig arbetsdag hos oss och det är det som gör jobbet så kul. Hos oss händer det väldigt mycket, allt från att bjuda in våra andra kollegor i vår vardag till att en fredag eftermiddag hantera en akut vattenläcka till exempel. Du behöver vara flexibel och det gillar jag.

Linnea funderar lite till och fortsätter:
- Som kundtjänstmedarbetare hanterar du frågor om hela vår verksamhet och bidrar till merförsäljning av våra produkter som är konkurrensutsatta inom elhandel, stadsnät och laddinfra. Vårt mål är att kunna hjälpa kunden redan i första kontakten med oss. Vi är en tight grupp som är väldigt måna om varandra och vårt motto är ”det löser sig”.

Bilden visar en glad tjej som räcker över papper till en person med ryggen mot kameran

Vad lockade dig till Falu Energi & Vatten?

- Det som lockade mig var faktiskt uppdraget - att få jobba för människorna och kommunen som jag också bor i och lära mig något nytt. Eftersom vi är ett kommunägt företag jobbar jag ju faktiskt för min egen del. Det är inspirerande!

- Sedan är FEV inget stelt ”kostymföretag”, utan här kör vi ”casual friday” hela veckan. Med det menar jag att vi får vara oss själva och då känns jobbet mer personligt och äkta.

Vad är du mest stolt över när det gäller jobbet?

- Jag gillar att vi jobbar lokalt och gör skillnad för Faluborna. Sedan blir jag väldigt stolt när kunder hör av sig eller berättar efter kontakt med oss att de är väldigt nöjda. Det är den bästa känslan, för jag vet också att alla mina FEV-kollegor är engagerade och brinner för sina jobb.

Bästa jobbminnet?

- Förutom alla skratt som mina härliga kollegor bidrar till är det två minnen som sticker ut. Det första var när vi lanserade elavtalet Falupriset. Det var en stor grej för oss. Efter en tid med stigande elpriser och en svajig elmarknad var avtalet en efterlängtad produkt som gav många Falubor ett tryggare elpris. Det var ett hårt tryck på kundtjänst under lanseringen och vi fick känna på vårt teamwork och ha fullt fokus på att lösa saker. Det tycker jag vi gjorde otroligt bra!

- Det andra minnet är egentligen flera minnen från när vi genomfört våra ”Kundtjänst hälsar på”. Vi har som mål att besöka kollegor på andra avdelningar och få en förståelse för varandras uppdrag. Lära känna våra verksamheter, kollegor och få ett ansikte på varandra. Det har varit väldigt uppskattat!

Hur skulle du beskriva platsen Falun och människorna?

- Falu kommun har något för alla. Staden har en levande stadskärna, fin natur och sjöar åt alla väderstreck i närheten. Kommunen är också väldigt duktig på att göra saker för människorna som bor här och efterfrågar vad vi vill utveckla. Det finns helt enkelt mycket engagemang i kommunen.

Bilden visar en grupp tjejer med snowboard som vinkar till fotografen

På sin fritid brinner Linnea lite extra brädåkning och på bilden syns hon tillsammans med "Brudar på bräda" - ett forum för bara tjejer. "Det är väldigt lyxigt att vi har vår egen skidbacke bara ett stenkast från stan - Källviksbacken. Det är en viktig samlingsplats för alla åldrar och mitt eget intresse för snowboard har utvecklats just där, tillsammans med "brudarna". Foto: Antoni Lorenz

Hur skulle du beskriva en typisk FEV:are?

- För mig är det en engagerad person med mycket kunskap och vilja att driva frågor framåt. En typisk FEV:are älskar laganda, har glimten i ögat samtidigt som vi tar jobbet på blodigaste allvar… lite som FEV:s innebandylag. Alla är där för att ha kul, men ingen är nöjd förrän någon blöder. ;-)

Några korta om Linnea

  • Namn: Linnea Dahl
  • Ålder: 32
  • Roll: Kundtjänstmedarbetare
  • Utbildning: Grafisk design, tandsköterska
  • Intressen: Naturupplevelser, snowboard, yoga
  • Smultonställe i Falu kommun: Promenadstråket från Främby udde till Roxnäs. Det är en fin slinga som tar dig förbi Hälsinggårdsbryggorna via mysiga stigar längs med sjön Runn. Udden i Roxnäs är faktiskt lite speciell för mig eftersom miljön påminner mig om Åland och känslan av hav.