Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu firar vi öppnandet av Återbruket!

Lördagen den 16 november klockan 10.00 vill vi fira öppnandet av nya insamlingsmottagningen Återbruket på Falu återvinningscentral. Välkommen till Öppet hus och en händelserik dag!

Mellan klockan 10.00–14.00 välkomnar vi alla Falubor till ett öppet hus på Falu återvinningscentral. Så knyt skorna och ta bästa möjliga färdmedel upp till återvinningscentralen, för vi vill fira öppnandet tillsammans med dig!

Aktiviteter under Öppet hus

Under lördagens Öppet hus har du möjlighet att både uppleva och delta i olika aktiviteter:

Lämna dina överblivna saker vid Återbruket: Våra medarbetare visar hur mottagningen fungerar och ger dig tips på hur du med enkla medel kan återbruka mer för att minska avfallet.

Häng med på vår guidade busstur: Vår medarbetare Patrik ”Putte” Johansson kommer att ta dig med på en resa som visar hur Falu kommun gått från soptipp till Återbruket. Vi tror att det blir kan bli en ögonöppnare! Bussturen sker på anläggningen och du kliver på vid Återbruket. Vi kommer att köra turer varje hel- och halvtimme med start klockan 10.00 till 13.30. Turen tar cirka 20 minuter.

Träffa våra samarbetspartners: På plats vid Återbruket finns även Ta till vara, Röda korset, PMU Second hand, Human Bridge, Kompis Falun och Cykelköket som hämtar upp dina överblivna saker. De kommer att berätta mer om sina verksamheter och vad som händer med dina överblivna saker.

Gå på vernissage: Intill Återbruket finns ett antal konstverk som tagits fram av elever från Estetiska programmet på Lugnetgymnasiet. Temat är återbruk, så passa på och gå på vernissage!

Hitta till Återbruket

Återbruket ligger i en stor byggnad, precis i början av körslingan på återvinningscentralen. Tack vare placeringen blir det naturligt att tänka återbruk i första hand. Vi har helt enkelt gjort det lätt att göra rätt!

Adress: Falu återvinningscentral, Ingarvet, Skyfallsvägen 20, Falun.

Bilden visar olika saker som en fåtölj, lampa, tavla, mugg, brödrost.

Om Återbruket

Under många år har besökare vid Falu återvinningscentral haft möjlighet att lämna överblivna prylar, material och möbler. I samband med öppnandet av Återbruket förbättrar vi bland annat mottagandet och utökar samarbetet med ideella organisationer.

Återbruket är ett samverkansprojekt mellan Falu kommun och Falu Energi & Vatten. Projektet har pågått under 2 år och avslutas vid årsskiftet 2019/2020. Sedan ingår det i ordinarie verksamhet. Insamlingsmottagningen kommer att ha samma öppettider som Falu ÅVC.

Läs mer om Återbruket.