Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Världstoalettdagen

Den 19 november varje år är det världstoalettdagen, en officiell FN-dag med syftet att uppmärksamma hur livsviktigt det är med toaletter. I Sverige har vi lyxen att ha toaletter i nästan varje byggnad. Utan toaletter och rent vatten kan konsekvenserna bli allvarliga.

Var tredje människa på jorden saknar tillgång till toalett och nästan en miljard människor uträttar sina behov utomhus vilket gör att sjukdomar sprids. 315 000 barn dör varje år i diarrésjukdomar och många flickor och kvinnor attackeras eller trakasseras när de uträttar sina behov utomhus.

För oss är toaletter och rent vatten en självklarhet. Vårt kranvatten klassas som livsmedel och är hårt kontrollerat men det är ändå viktigt att alla tar sitt ansvar för vattnet om vi ska få behålla den lyxen.

Idag, på världstoalettens dag uppmärksammar vi lyxen av att ha tillgång till lyxen av vattentoalett. På Falu återvinningscentral, Ingarvet har vi idag lyxat till besökstoaletten lite extra. Besök den gärna och få en extra lyxig upplevelse.

För mer information om Världstoalettdagen Länk till annan webbplats.