Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Äntligen 10 000 elhandels­kunder!

Sundborns kraftstation, elhandelskunder, Daniel Asplund, Robin Flood

Daniel Asplund är produktchef för laddinfrastruktur, vind- och vattenkraft och han uppvaktade familjen Flood under julmarknaden. Det blev både presenter och blommor. – Det är alltid roligt att träffa kunder och visa upp kraftstationen i Sundborn. Kunderna får en verklig bild av var elen kommer ifrån och känna historiens vingslag, säger Daniel Asplund som står till vänster i bild.

På sex år har Falu Energi & Vatten gått från ingen till över 10 000 elhandels­kunder. Faluborna börjar lära sig att de kan köpa el från Falun och nu hoppas vi att fler ska få upp ögonen för vår el.

Under helgens julmarknad i Sundborn firade vi vår 10 000:e elhandelskund. Familjen Flood valde under hösten att byta till Falu Energi & Vatten som är en lokal elleverantör.

– När vi skulle välja ny leverantör var det viktigt för oss att elen var lokalproducerad och förnybar. Prismässigt var det fullt konkurrenskraftigt med andra leverantörer, men framför allt känns det bra att ha ett lokalt bolag som finns här i staden, säger Robin Flood som bor i Sundborn.

Efter att familjen tecknat avtal upptäckte de också smidigheten med att ha en elleverantör lokalt på orten. – Det gav en nära kundservice och samfakturering av både elhandel och elnät, säger Robin.

Prisvärt och lokalproducerad el

Per Magnusson är produktchef för elhandel och han konstaterar att en del kunder tror att det alltid är billigare att köpa elen av någon av landets större leverantörer. I regel är det oftast precis tvärtom.
– Ofta pratar elbolag bara om själva kilowatt-timpriset och uppfinnings­rikedomen kring prismodellerna är stora. Men när man ser till hela prisbilden och räknar in fasta elhandelsavgifter och olika tilläggsavgifter lönar det sig oftast att ha oss. Även för plånboken, säger Per.

Elfakta

Falu Energi & Vatten har sålt el sedan första november 2013. Sedan tidigare har vi också ansvaret för elnätet i Falu kommun. Vi investerar helt tiden i ett bättre och säkrare elnät. Om du bor i Falun och har valt Falu Energi & Vatten som elhandelsföretag får du bara en faktura. Annars får du två fakturor – en från oss och en från ditt elhandelsföretag.

Läs om våra elavtal