Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Skänk dina pantpengar till Musikhjälpen

Väljer du att panta i Pantamera Express på Falu återvinningscentral? Under december kan du välja att skänka pantpengarna till insamlingseventet Musikhjälpen.

För tre år sedan öppnade vi, tillsammans med Returpack, storpantautomaten på Ingarvet. Sedan dess har våra ÅVC-besökare pantat nästan 6 miljoner burkar och PET-flaskor i automaten.
– Vi är väldigt stolta över att vi, tillsammans, återvunnit så många förpackningar. Under åren har många också valt att donera sina pantpengar till stiftelsen Håll Sverige Rent och totalt har stiftelsen fått 167 941 kronor, berättar Gunnar Ekström, driftchef för Återvinning.

Med start 1 december till 20 december är det även möjligt att donera pantpengarna till Musikhjälpen. Insamlingseventet har funnits i Sverige sedan 2008 och årets tema på insamlingen är "Ingen människa ska lämnas utan vård".

Mer information:

Pantamera

Musikhjälpen Länk till annan webbplats.

Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats.

man och liten tjej panta burkar i automat

Så funkar Pantamera Express

I en Pantamera Express häller du förpackningarna direkt ur påsen ner i ett fack. Automaten sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får du välja mellan olika utbetalningslösningar eller skänka pengarna till välgörande ändamål. I Falun går det att skänka till Håll Sverige Rent eller Musikhjälpen (december 2020).

Hitta till pantstationen: På Falu återvinningscentral (Falu ÅVC) hittar du Pantamera Expressen på området där du lämnar dina förpackningar. Stationen har samma öppettider som Falu ÅVC.

Fel på maskinen Pantamera?
Läs mer Pantamera vid Falu ÅVC