Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Varning för oschyssta elhandlare

Många av våra kunder hör av sig till oss och berättar att det ringer försäljare som säger att de samarbetar med Falu Energi & Vatten. Vi samarbetar inte med andra elhandelsföretag och därför vill vi varna alla kunder.

Vi uppmanar alla kunder att avsluta samtal om elavtal från företag som uppger sig ha samarbete med Falu Energi & Vatten. Om man uppvaktas av säljare för elhandel rekommenderar vi alltid att inte tacka ja till elavtal utan att först ta reda på fakta.

Behöver du hjälp att jämföra med ditt nuvarande avtal är du välkommen att kontakta oss.

Kolla ”svarta listan” innan du tecknar elavtal

Konsumenternas energimarknadsbyrå har en lista med aktörer som fått många klagomål. Kontrollera om det elhandelsföretag som kontaktat dig finns med.

Här kan du läsa listan Länk till annan webbplats.

Schysst elhandel

Vi vill att elhandelsförsäljning ska ske med schyssta villkor och därför är vi certifierade enligt Schysst elhandel. Det är en certifiering som branschorganisationen Energiföretagen i Sverige tagit fram med syftet att elkunder ska känna sig trygga i sitt val av elhandelsföretag. Certifieringen innebär bland annat att vi är transparanta i vår prissättning och uppfyller krav om kundens rättigheter. Ett tips när du ska välja elhandelsföretag är att titta om företaget är certifierat enligt Schysst elhandel.

Bild på Sanna Kallur med Schysst elhandel märkning i handen.

Gör som Sanna Kallur, välj ett elhandelsföretag som har Schysst elhandel

Läs mer om vad Schysst elhandel innebär. Länk till annan webbplats.

Elavtal med Falu Energi & Vatten innebär också:

  • 100% förnybar, lokalproducerad el utan extra kostnad.
  • Allt på en och samma faktura om du bor i Falun.
  • Vi ägs av Falu kommun vilket innebär att för dig som bor i Falun så stannar pengarna i kommunen.

Energiföretagen Sverige uppmärksammar oschyssta säljmetoder

Energiföretagen har precis gått ut med ett pressmeddelande om oschyssta säljmetoder. De skriver att det är ett växande problem och att det finns ett akut behov av ökat samarbete mellan myndigheter och ökad tillsyn. Samtidigt finns det saker man som kund behöver vara extra vaksam på innan man ingår avtal.

Läs hela pressmeddelandet här. Länk till annan webbplats.

Har du blivit kontaktad?

Har du blivit kontaktad av en oseriös försäljare, hör av dig till vår kundtjänst. Vi hjälper gärna till och du når oss på 023-77 49 00.

Vill du göra en anmälan kontaktar du Konsumentverket Länk till annan webbplats..