Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Du vet väl att vi kan hämta ditt trädgårdsavfall?

Bild på Sanna Kallur som sitter i ett trädgårdskärl

Trött på att köra löv och ris till återvinningscentralen? Nu kan du som bor i Falu tätort beställa hämtning av ditt trädgårdsavfall.

Du som beställer tjänsten kommer att ha ett särskilt kärl för trädgårdsavfall som vi tömmer varannan vecka under perioden april-oktober. Tjänsten kostar 675 kr per säsong.
– Idag kör många villaägare till återvinningscentralen flera gånger per säsong med fallfrukt, löv och annat trädgårdsavfall. Det här är turer som de nu kan slippa, säger Micael Grandin, produktchef för återvinning på Falu Energi & Vatten.

I kärlet får du slänga det som kommer från din trädgård. Gräs, ris, buskar, löv, blommor, växter och fallfrukt. Avfallet komposteras och av det produceras näringsrik jord.

Platsband, plastsäckar och annat som inte bryts ner slänger du i hushållsavfall.

Erbjuder hämtning i Falu tätort

Vi kan erbjuda hämtning av trädgårdsavfall i Falu tätort, det vill säga centrala Falun och områden som exempelvis Hälsinggården, Stennäset, Gamla Berget, Hosjö, Hälsingberg, Källviken och Främby.
– Det är fjärde säsongen vi kör detta med hämtning av trädgårdsavfall. Fler och fler är intresserade och de som har tjänsten är väldigt nöjda, säger Micael Grandin.

Beställ hämtning av trädgårdsavfall

Här kan du läsa mer om tjänsten och hur du beställer