Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vi fortsätter satsa på framtidens Falun - nu lanserar vi laddpaket för villan

Daniel Asplund håller i elbilsladdaren Easee

Vi har jobbat med elbilsladdning i många år och nu vill vi hjälpa dig som kund i valet av laddbox för din elbil. Laddpaketet Stora Stöten ger dig som vill ladda hemma en smart, trygg, hållbar och kraftfull helhetslösning.

Antalet laddningsbara fordon som säljs i Sverige ökar kraftigt vilket också medför att fler privatpersoner efterfrågar laddboxar för hemmet.

I Falu Energi & Vattens arbete med att hitta rätt laddbox har vi jämfört olika leverantörer och därefter valt att samarbeta med ett norskt företag som heter Easee. Laddboxen Easee Home har en mängd smarta funktioner, bra pris och bra kvalitet. Tack vare det inbyggda 4G-abonnemanget och WiFi-anslutning är boxen alltid uppkopplad till en app som du som användare enkelt laddar ner utan kostnad.

Daniel Asplund, produktchef för laddinfrastruktur, har varit med i framtagandet av laddpaketet Stora Stöten:

– Det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda Faluborna en laddbox som motsvarar alla våra krav och förväntningar på en framtidssäker lösning. Laddboxen Easee Home har blivit en snackis i elbilskretsar, berättar Daniel.

– Vi har jobbat med elbilsladdning i 12 år och har inte bara följt utvecklingen, utan även påverkat den genom att underlätta för Faluborna att byta till elbil. När vi nu kan hjälpa alla privatkunder i Falun att installera marknadens populäraste laddbox för hemmaladdning, blir vi en heltäckande leverantör av elbilsladdning, säger Daniel.

Det här ingår i paketet Stora Stöten

Bild på en bil och Laddpaketet Stora stöten

Med Stora Stöten gör du inte bara ett smart och tryggt val. Du skaffar också din egna hållbara drivmedelsstation som gör det möjligt att fylla din bil med fossilfri och lokalproducerad el från Falun.

– Paketet är en helhetslösning, vilket gör det enkelt för dig som kund. Vi installerar laddboxen hemma hos dig och du kan använda det nya skatteavdraget för gröna investeringar för både arbete och material. Avdraget görs direkt på fakturan från oss och vi tar hand om kontakten med skatteverket, säger Daniel Asplund.

Förutom laddboxen ingår:

  • Rådgivning
  • Installation av laddaren
  • Appen Easee
  • Support via laddboxens uppkoppling
  • Specialpris på hållbar och lokalprodocerad el från Falun
  • 50 mils fri laddning på våra publika laddstationer.

Ta kontakt med oss

Vi gör en analys utifrån din bilmodell, ditt elnätsabonnemang och din elanläggning, och ser till att du får en installation som passar dig. Det enda du behöver välja är färg på laddboxen, så att den matchar din husvägg eller bil.

Läs mer om laddpaket för villa här.

Varför ska jag ha en laddbox hemma?

Den absolut viktigaste anledningen att ha en laddbox är säkerheten. Både Elsäkerhetsverket, försäkringsbolag, Räddningstjänsten och biltillverkare avråder från laddning i vanliga hushållsuttag. De är inte är dimensionerade för långvarig belastning av de effekter som elbilsladdning kräver.

Andra fördelar med att ha laddbox hemma är att du kan ladda betydligt snabbare och att laddboxar kan ha många smarta funktioner. Till exempel styrning och övervakning via app, automatisk begränsning av laddström utifrån övrig elförbrukning i hushållet eller styrning av laddning mot elpris timme per timme.