Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Stora Stöten har blivit en succé

Nöjd kund som installerat Stora Stöten, laddpaket för villan.

Över 150 Falubor har valt att ladda sin elbil med Stora Stöten laddpaket för villan. Vilken succé och vi undrar då vad är det som gör att falubor väljer just detta laddpaket? Vi träffade Tobias Mårtensson som bor i Källviken och är en av dem som köpt och använder Stora Stöten.

Efter att ha blivit tipsad om Falu Energi & Vattens kampanj på laddlösning för hemmet installerade Tobias under våren Stora Stöten till sin villa i Lilla Källviken.

Ett lätt val

Tobias ringde kundtjänsten på en fredag, tillsammans fyllde de i formuläret på webben och senare samma dag hörde en säljare av sig och Tobias fick svar på sina frågor. Det professionella bemötandet fick honom att känna sig redo att beställa. Redan på måndagen fick han bekräftelse och på tisdagen kom en entreprenör för att installera stolpen. Sedan dess har allt fungerat klockrent.

– Allt fungerade hur smidigt som helst och jag är otroligt nöjd med vad Falu Energi & Vatten levererat. Jag fick hjälp att välja den färg som passade bäst till vårt hus och det blev jättebra. Kunnigt och proffsigt bemötande rakt igenom. Det här bevisar att lokalt är bra och det känns helt rätt i hjärtat att köra på el och dessutom nyttja lokala tjänster, säger Tobias.

Elbilen drivs med lokalproducerad el från Falun.

Tobias har också valt att får sin el till elbilen lokalt från Falun. Det är en självklarhet för honom.

– Jag kan inte förstå varför man ska välja en annan leverantör när vi har ett företag från Falun som producerar el lokalt där vi bor. Jag är verkligen nöjd med både produkten och allt runt omkring och rekommenderar verkligen Stora Stöten till alla som går i tankarna att byta till elbil, avslutar Tobias Mårtensson från Lilla Källviken.

Dessutom är laddboxen ”Bäst i test”

Att laddboxen Easee är bra det visste vi ju sedan tidigare men nu har Aftonbladet också testat nio av de populäraste laddboxarna för hemmabruk och gissa vilken som blev ”bäst i testet”?

Daniel Asplund, produktchef för laddinfrastruktur på Falu Energi & Vatten, har varit med i framtagandet av laddpaketet Stora Stöten och berättar:

– Vi har jobbat med elbilsladdning i 12 år och har inte bara följt utvecklingen, utan även påverkat den genom att underlätta för Faluborna att byta till elbil. Att vi nu hjälper alla privatkunder i Falun att installera marknadens populäraste laddbox för hemmaladdning känns fantastiskt.

Vinnare är enligt Aftonbladets Plus teknikexpert Peter Pettersson laddboxen Easee med följande motivering:

”Easee är en snygg laddbox och som dessutom går att få i olika färger för att passa fasaden bättre. Den har en inbyggd 4G-sim med ett kostnadsfritt abonnemang vilket gör att det går att använda boxen även i miljöer som saknar wifi och ändå styra den med mobilen. Laddboxen har även stöd för wifi, en inbyggd elmätare och inbyggt jordfelsskydd. Den går att låsa med RFID. En mycket bra laddare till ett vettigt pris.”

Bäst i test loggan