Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Besiktning av elnätet med helikopter

Blå helikopter i luften på låg höjd

På måndag och tisdag, 29 och 30 november, besiktar vi högspänningsnätet i Falu kommun med helikopter. Det gör vi för att du som kund ska kunna lita på att elnätet är i bästa skick för att klara vinterns väder.

Elnätet utsätts ständigt för prövningar, därför gör vi kontinuerligt helikopterflygningar för att besikta elnätet. Från luften kan vi upptäcka saker som inte går att se ifrån marken. Vi tittar till exempel på om det finns träd eller grenar som riskerar att falla ner på ledningarna när det blåser.

Om vädret tillåter påbörjar vi flygningen vid lunchtid den 29 november och vi beräknas vara klara i slutet av dagen den 30 november.

Pilot och besiktningsman planerar dag för dag vilka områden som ska besiktigas och planen kan ändras med kort varsel beroende på väder och vind.

För att vi ska kunna inspektera ledningarna måste vi flyga på ganska låg höjd. Men självklart tar vi extra hänsyn till hästar och andra betesdjur för att de ska störas så lite som möjligt.

Vi meddelar via lokala P4-stationen att besiktning äger rum.

Vid frågor kontakta kundtjänst, 023-77 49 00. Be att få prata med Stefan Yngvesson.

Måndag 29 november flyger vi med start 12.30
Helikoptern startar från centrala Falun och planen är att flyga norrut till Enviken Tänger Dalstuga. Beroende på väder så väljer pilot och besiktningsman om de åker tillbaka till Falun via Svartnäs, Vintjärn eller om dom flyger via Bjursås Sågmyra tillbaks mot Olsbacka, Aspeboda.