Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nya områden för byte av elmätare

Arbetet med byte av elmätare i kommunen fortsätter. I dagsläget har mer än 15 700 stycken nya mätare monterats. Under 2021 byttes mätare i Västra Falun, Bjursås, Grycksbo, Vika, Slussen och även ett antal mindre områden centralt fick nya.

Alla elmätare i Sverige ska bytas innan år 2025. Det är regeringen som beslutat om nya krav på elmätare för att öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning.

Den nya mätaren är förberedd för digitala tjänster som kan hjälpa dig att hitta energitjuvar i hemmet. Mätarbytet är också en insats för att förbereda elnäten på en mer energikrävande framtid. Ett bra byte helt enkelt.

Nya områden

Nu är det nytt år och vi har massa nya elmätare som ska monteras. Med start i februari kommer vi börja i följande områden:

  • Herrhagsvägen,
  • Slättavägen,
  • Stenslund
  • Varggården

För att sedan under mars månad starta upp byte av mätare i Bojsenburg.

Så här går det till

För att kunna byta mätaren ska den vara fullt tillgänglig och vägen fram till mätaren ska vara framkomlig utan hinder. Sitter din mätare utomhus behöver du inte vara hemma vid bytet. Vår entreprenör besöker din fastighet och utför bytet.

Sitter mätaren inomhus behöver fastighetsägaren eller utsedd person vara hemma och släppa in teknikern. Vi kontaktar dig och bokar en tid för bytet.

Mätarbytet innebär ett strömavbrott på max 15 minuter.

När mätarbytet är klart tar vår tekniker med sig den gamla mätaren för återvinning

Här kan du läsa mer om elmätarbytesprojektet