Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Kurbit blir länets största digitala kommunikationsoperatör

Bilden visar en text med ordet kurbit och illustrationer på blommor

Under de senaste åren har vi fokuserat på att bygga ut Falu Stadsnät och ansluta så många hushåll som möjligt. Nu är det dags att växla upp. Tillsammans med vårt nya samverkansbolag Kurbit kommer vi bland annat kunna erbjuda dig ett ännu större utbud av tjänster.

För att skapa mervärde för dig som stadsnätskund har vi, tillsammans med fem av Dalarnas största stadsnätsbolag, startat samverkansbolaget Kurbit.
– Vi startade Kurbit för att skapa ännu bättre möjligheter att utveckla stadsnäten i våra kommuner. Med Kurbit kan vi samla kompetens inom exempelvis datakommunikation och datasäkerhet, utveckla våra tjänsteutbud och hitta fler samarbetsområden mellan ägarbolagen, berättar Tommy Åberg, produktchef för Stadsnät på Falu Energi & Vatten.

Kurbit ansvarar över ”aktiva nätet”

Stadsnätsbolagen kommer även fortsättningsvis äga och förvalta det passiva nätet (fiberkabel som dras fram till din fastighet) i sina kommuner. Medan Kurbit i rollen som kommunikationsoperatör äger och ansvarar för det aktiva nätet (utrustning som omvandlar ljuset i fibern och gör det möjligt att skicka data i nätet). Kurbit ansvarar också över att fylla nätet med tjänster från olika leverantörer, som du som kund sedan kan välja fritt mellan.

Vad innebär det här för dig som är kund hos Falu Stadsnät?

Du som har dina tjänster via Falu Stadsnät kommer inte att märka någon skillnad förutom att tjänsteutbudet inom internet-, tv- och omsorgstjänster kommer att öka. Du beställer dina tjänster som vanligt via vår tjänsteportal Länk till annan webbplats..

Om du har problem med bredbandet kontaktar du som vanligt din tjänsteleverantör.

Vad innebär det här för dig som vill ansluta din fastighet till Falu Stadsnät?

Om du vill ansluta fastigheten till Falu Stadsnät ska du kontakta oss. Precis som tidigare. Här kan du läsa mer om hur du ansluter dig.

Kurbits ägarstruktur – så ser den ut

Samverkansbolaget Kurbit ägs av Falu Energi & Vatten, Borlänge Energi, Dala Energi, Hedemora Energi och Malung-Sälens fibernät. Totalt sett täcker Kurbit in kommunerna i Falun, Borlänge, Leksand, Rättvik, Gagnef, Säter, Hedemora och Malung-Sälen.

Läs mer om Kurbit i vårt pressrum. Prenumerera gärna på våra pressutskick!