Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

"Öppet bygge" i Sundborn lockade många!

Fjärrvärmecentral i sundborn

I onsdags 8 juni bjöd vi tillsammans med Kopparstaden och Falu kommun in till Öppet bygge i Sundborn. Besökarna hade möjlighet att få en rundtur, prata med ansvariga och fika. Intresset var stort!

I Sundborn bygger vi just nu ett helt nytt fjärrvärmenät. En gemensam koncernsatsning som ger fjärrvärme till 24 nya hållbara lägenheter som Kopparstaden bygger. Fjärrvärme Sundborn kommer att värma kommunens nya skola och idrottshall samt Kopparstadens befintliga bostäder på Blomstervägen och Kyrkvägen.

Öppet bygge var ett sätt att visa upp vad som händer innanför byggstaketet och hur vi tillsammans skapar den smarta och hållbara byn, mitt i dalaidyllen Sundborn.

Fjärrvärmecentral i sundborn. Visning

Det blev en lyckad träff med en gemensam rundtur för koncernrepresentanter. Under eftermiddagen kunde också boende och intresserade besöka de olika stationerna.

- Det var en jämn ström av nyfikna som sett att vi bygger. De tyckte det var kul att nu få komma in och titta vad som hänt, berättar Sofie Bergsten, projektledare, Falu Energi & Vatten.

Vid Coop kunde alla efter rundvandringen ta en välförtjänt fika som serverades av undgommar från Sundborns fotbollsförening.

Läs mer om fjärrvärme Sundborn här: