Dags för elsnack med Per

Elpriset i januari och februari blev betydligt lägre än marknadens prisprognoser innan årsskiftet. Det är framför allt milt, nederbördsrikt och blåsigt väder som haft en dämpande inverkan på elpriset. Fler bidragande orsaker till lägre elpriser är minskad elanvändning och sjunkande bränslepriser på kontinenten.

Bor du i Falun och har Falupriset så kanske du märkt att även det har påverkats av de lägre elpriserna. Det är den rörliga delen i priset som utgör 20% och baseras på elbörsen Nord Pool som gör att Falupriset ännu inte har behövt höjas.

– En stor fördel med Falupriset är att du som kund kan känna dig trygg med att du över tid har ett stabilt elpris som minskar risken för höga priser. Glädjande nog har vi inte behövt justera grundpriset i Falupriset sedan lanseringen i november 2022, berättar en glad Per Magnusson, produktchef för el, Falu Energi & Vatten.

Medvetna kunder i Falun

En positiv konsekvens av de höga elpriserna under 2022 är att intresset för att hushålla med el är större än någonsin. Många kunder har också blivit mer medvetna om vikten av att ha ett elavtal som minskar risken för riktigt höga elpriser. En hel del tänker också på att det är viktigt med elavtal från ett seriöst och schysst elhandelsföretag.

Falu Energi & Vatten är certifierade för Schysst elhandel och intresset för att teckna Falupriset har varit mycket stort. Förutom att Falupriset är mycket konkurrenskraftigt så kommer elen från förnybar elproduktion i Falu kommun vilket säkerställs med ursprungsgarantier.

Även om vintern går mot sitt slut är det just nu inget som tyder på att elpriset kommer att vara lågt under våren och sommaren. Prognosen för våren, som det ser ut nu, är att den blir kylig.

Falupriset ger trygghet

Falupriset är det tryggaste och mest prisvärda elavtalet vi kan erbjuda dig just nu. Det unika med Falupriset är att det till störst del baseras på den el vi har säkrat upp från vår egen produktion. Det gör att pristopparna dämpas och blir det mest förmånliga elavtalet för Faluborna. Falupriset ger alltså en jämnare prisutveckling än Rörligt pris och Timpris.

Klicka här för att se vad Falupriset varit de senaste månaderna

Prenumerar på "Elsnack med Per"

För att uppdatera dig som elkund och skapa förståelse för vad som händer på elmarknaden kommer vi lite då och då att prata med vår produktchef för elhandel Per Magnusson. Vi kallar pratstunden för ”Elsnack med Per”.

Här kan du prenumerara på "Elsnack med Per". Länk till annan webbplats. Då får du ett mail när vi lägger upp nytt elsnack.