Nu besiktar vi elnätet med helikopter

Under vecka 16 kommer vi besikta vårt högspänningsnät inom Falu kommun. Planerad start är onsdag eftermiddag och vi förväntas vara klara under fredagen. Vi meddelar via lokala P4-stationen att besiktning äger rum.

Besiktningen görs i Falu elnäts distributionsområde och beräknas vara klar under fredagen om inget oförutsägbart händer. Besiktningen påverkas av väder och vind som kan göra att vi inte kan flyga just den dagen.

Därför behöver vi flyga

För att sköta och underhålla säkerheten i elnäten så ska alla högspänningsledningar som går i luft besiktas. Enligt föreskrifter ska besiktningen ske varje år. Vi gör det med helikopter eftersom vi snabbt får en överblick över eventuella fel. Inspektionerna gör att vi kan åtgärda fel innan de orsakar strömavbrott för dig som kund.

Vi flyger på låg höjd utmed kraftledningarna och detta medför visst buller som kan skrämma känsliga djur. Mer information om specifika områden där vi flyger uppdateras dagligen via på Trafikredaktionen Sveriges radio. Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta kundtjänst, 023-77 49 00. Be att få prata med Stefan Yngvesson.

Prenumerera på nyheter

Du kan få ett meddelande till din e-post när vi lägger ut nyheter på fev.se. Ett bra sätt att få information om till exempel helikopterflygningar.

Anmäl din e-post till prenumeration