Tio år av trygg fjärrvärme mellan Falun och Borlänge
I tio år har fjärrvärmeledningarna mellan Falun och Borlänge varit en viktig länk för att säkerställa en trygg och energieffektiv värmeförsörjning. Ett samarbete som gynnar både dig som kund och vår miljö.
Idag (27/11) är det exakt tio år sedan vi byggde ihop städernas fjärrvärmenät. Sammankopplingen av näten har inte bara skapat en energieffektiv lösning, utan också en redundans som ökat säkerheten i städernas värmeleveranser.
– Om någon av kommunernas värmeproduktion tillfälligt skulle avbrytas, kan fjärrvärme från den andra kommunen snabbt användas för att täcka behovet. Samarbetet innebär en redundans som ger en kostnadseffektiv produktion och trygghet för våra kunder. Som kund kan du alltid kan räkna med att ha en stabil värmekälla, även vid oväntade driftstörningar, förklarar Mathias Bjurman som är avdelningschef för Kraft, Värme & Kyla på Falu Energi & Vatten.
Stabil och säker uppvärmning
Fjärrvärme är en av de mest hållbara och energieffektiva uppvärmningsformerna. Genom att använda lokala bränslen och resurser som annars skulle gå till spillo, minimeras utsläppen av växthusgaser. Det gör fjärrvärme till ett naturligt val för framtiden.
– Fjärrvärme är en långsiktig och hållbar lösning. Den bidrar både till en mer hållbar framtid och ger våra kunder i Borlänge och Falun en stabil och säker uppvärmning, säger Jonas Sjans, som är affärsområdeschef för Kraft och Värme på Borlänge Energi.
Fjärrvärme för framtiden
Under de senaste tio åren har samarbetet mellan Falun och Borlänge utvecklats och anpassats för att möta nya behov och krav. Arbetet med att stärka fjärrvärmen fortsätter – alltid med fokus på hållbarhet, trygghet och effektivitet.
Mer information
Varför byggde vi ihop fjärrvärmenäten? Lyssna på Mathias i någon av våra sociala kanaler: Facebook Länk till annan webbplats., Instagram Länk till annan webbplats. eller Linkedin Länk till annan webbplats..
Tidigare nyheter om vårt samarbete med Borlänge Energi:
Falun och Borlänge stärker samarbetet inom fjärrvärme och återvinning