Våra samarbeten

Följande lokala föreningar, organisationer, verksamheter och arrangemang har fått sponsring under 2019:

Barnens Skidspel

Barnens Skidspel är ett skidlopp på Lugnet för alla barn upp till 10 år. Ingen föranmälan krävs och det sker ingen tidtagning. I Barnens Skidspel är alla vinnare. Loppet anrrangeras av Dalarnas Skidförbund, Falu kommun, Friluftsfrämjandet, Korsnsäs IF Skidor och Holmens IF. För mer information om Barnens Skidspellänk till annan webbplats.

Beyond Skiing 2019

Beyond Skiing är ett nätverk av företag, organisationer och kommuner som vill se ett Dalarna i framkant. Både när det kommer till stora internationella sportevenemang och kulturella satsningar. För mer information om Beyond Skiinglänk till annan webbplats.

Bjursås OK

Bjursås OK är en orienteringsklubb i Bjursås och Sågmyra. Klubben bedriver en verksamhet som strävar efter att ge en meningsfull fritid för bygdens ungdomar och allmänheten. Klubbstugan är belägen vid gamla skolan i Kvarntäkt. För mer information om Bjursås OK.länk till annan webbplats

Breddens IF

Breddens IF är en förening för organiserad spontanidrott i Falun. Barnen kommer till en plats nära deras hem och utövar den idrott de känner för just den stunden. För mer information om Breddens IFlänk till annan webbplats.

Britsarvsskolans IF

Britsarvsskolans IF är en ideell förening som i första hand vänder sig till unga i åldern 12-16 år. Förening anordnar framförallt breddaktiviteter i direkt anslutning till skolans slut, till exempel slalom, bordtennis, innebandy, basket, badminton och fotboll. För mer information om Britsarvsskolans IFlänk till annan webbplats.

Daladubbeln

Daladubbeln är en nationell ungdomstävling i orientering. Tävlingen genomförs varje år i oktober och tävlingsplatsen flyttas omkring på olika platser i Falu kommun. Daladubbeln arrangeras av Korsnäs IF OK och OK Kåre. För mer information om Daladubbelnlänk till annan webbplats.

Falu CK

Falu Ck är en cykelklubb som fostrat en mängd framgångsrika cyklister genom åren. Klubben erbjuder motion, träning och tävling för alla åldrar med extra fokus på barn och ungdomar. Klubbens målsättning är att få fler att träna och tävla på cykel. För mer information om Falu CKlänk till annan webbplats.

Falu HK

Falu HK är en handbollsklubb som bedriver verksamhet från bollskola för 7-åringar till senior på båda dam- och herrsidan. Klubbens hemmaarena är Lugnets Sporthall i Falun. För mer information om Falu HKlänk till annan webbplats.

Falu IF

Falu IF är en ishockeyförening med lag i alla åldersgrupper från Tre Kronors hockeyskola till juniorlag och seniorlag i division 2. Föreningen bygger även upp en damverksamhet med både senior- och juniorverksamhet. Föreningens hemmaarena är Lugnets ishall. För mer information om Falu IFlänk till annan webbplats.

Faluns Slalomkanotister

Föreningen Faluns Slalomkanotister ger dig chansen att paddla i forsande vatten i Falu vildvattenpark. Med duktiga ledare lär du dig styra din slalomkajak, simma i fors och hantera vågorna med precision. Föreningen finns på Främbyvägen 3 i Falun. För mer information om Faluns Slalomkanotisterlänk till annan webbplats.

Granny goes street

Granny Goes Street är en gratis musikfestival i Falun som äger rum första helgen i september. Festivalen har fri entré och arrangeras av Falu kommun i samarbete med Bilda och Lugnetkyrkan. För mer information om Granny goes streetlänk till annan webbplats.

Korsnäs IF skidklubb

Korsnäs IF Skidor har runt 300 medlemmar varav cirka 80 aktiva barn i åldern 4-16 år. Klubben jobbar för att få fler i rörelse och bygger sin verksamhet på allsidig träning med mycket rörelseglädje. Klubbstugan är ligger i Hosjö, där motionscentralen Pumpen finns. För mer information om Korsnäs IF skidklubblänk till annan webbplats.

Liljans SK Alpin

För mer information om Liljans SK Alpinlänk till annan webbplats.

Lilla Runnskrinnet

Lilla Runnskrinnet är ett skridskolopp för barn på sjön Runn. Loppet ingår i Runn Winter Week och har fri startavgift. Alla barn kan delta och åka i den fart som passar. För mer information om Lilla Runnskrinnetlänk till annan webbplats.

Lingheds IF

För mer information om Lingheds IFlänk till annan webbplats.

Måndagsklubben IF

Måndagsklubben IF är en idrottsförening som arrangerar träningar/tävlingar och tävlar i olika idrotter, bland annat MK Open. För mer information om Måndagsklubben IFlänk till annan webbplats.

Runn-is

Runn-is är en ideell förening som verkar för att främja friluftslivet på sjön Runn och angränsande sjösystem vintertid. Föreningen ser till att banor för långfärdsskridskoåkning plogas och stöder andra vinteraktiviteter som gör att regionens boende och besökare får njuta av vår vackra sjö. För mer information om Runn-islänk till annan webbplats.

Sabaton Open Air Festival

Den här festivalen är unik på så sätt att den startades av bandet Sabaton redan 2008 (under namnet ”Rockstad: Falun”) och har arrangerats av bandet och dess eget handplockade crew sen dess. Sabaton Open Air lockar årligen tusentals besökare från hela världen till Falun. För mer information om Sabaton Open Air Festival.länk till annan webbplats

Sak Yant Muay Thai

Sak Yant Muay Thai en förening där alla är välkomna att vara med träna/tävla i Muay Thai. En rolig och disciplinerad träningsform. Ni hittar föreningen på industriområdet i Nedre Norslund. För mer information om Sak Yant Muay Thailänk till annan webbplats.

Slätta SK

Slätta SK är en fotbollsklubb med cirka 500 medlemmar. Träningar och matcher spelas på de två huvudplanerna i Slätta och omkringliggande planer. Klubben bedriver verksamhet för alla åldrar och vill att alla ska uppleva fotbollsglädje i sitt utövande. Målet är att ”så många som möjligt, så länge som möjligt” ska vilja spela fotboll. För mer information om Slätta SKlänk till annan webbplats.

Slättaskolans IF

För mer information om Slättaskolans IFlänk till annan webbplats.

Stora Stöten Swimrun & Stora Stöten Run

Stora Stöten Swimrun & Stora Stöten Run är terränglopp mitt i världsarvet kring Falu Koppargruva. Loppen genomför i augusti och arrangeras av Falu Simsällskap i samarbete med OK Kåre. För mer information om Stora Stöten Swimrun & Stora Stöten Runlänk till annan webbplats.

Sundborns GoIF

Sundborns GoIF är en förening med fem aktiva sektioner inom fotboll, innebandy, gymnastik, skidor och rodd. Under sektionen skidor ingår även tävlingen Träflasklöpet och några cykelaktiviteter. För mer information om Sundborns GoIFlänk till annan webbplats.

Å-festen

Å-festen är en stadsfest kring Faluån i centrala Falun. Det är en fest med fri entré för alla åldrar. Å-festen arrangeras av Falu kommun i samarbete med en rad andra aktörer. För mer information om Å-festenlänk till annan webbplats.