Vintjärn

Karta över Vintjärn

Fiberutbyggnaden i detta område planeras att utföras under 2023-2024. Detta byggprojekt delfinansieras av statliga bidrag från Post och Telestyrelsen vilket gör att vi har möjlighet att bygga ut till dig på landsbygden. Det är nu dags för dig att skicka in din beställning.

Projektet finansieras delvis av Post- och telestyrelsen och syftar till att förbättra datakommunikationerna - och därmed också livskvalitén - på landsbygden. Projekten medför att boende i området får ett bredband i världsklass.

EU loggor för landsbygdsstöd

Här hittar du de gator som hör till utbyggnadsområdet, löpande projektstatus, priser och sista datum för att teckna anslutning till kampanjpris.

Om området

Gator som ingår i området

  • Vintjärn 11-183

Tidplan

2022

  • Juni-nov: Beställningar tas in. Sista datum är 30 november 2022

2023

  • Jan-maj: Projektering och planering

2024

  • I slutet av 2024 bör området vara utbyggt om tillräckligt många beställt.

Läs mer om vad som sker i de olika stegen.

Senaste nytt

OBS: Listan uppdateras i kronologisk ordning. Senaste informationen högst upp.

2022-11-30: Sista datum för beställning. För att vi skall kunna bygga ut fiber till området krävs det att vi får in tillräckligt många beställningar.

2022-06-03: Information om att området kommer anslutas till stadsnät når boende i Vintjärn. Det är dags att beställa.

Pris

Beställer du innan den 30 november 2022 så får du anslutningen till kampanjpris.
Då betalar du 24 500 kronor (med ROT-avdrag) eller 26 000 kronor (utan ROT-avdrag)och ansluts inom projektramen.

Du som kund kan välja till att få hjälp med grävning på egen tomt. Pris för grävning är 5 750 kronor (med ROT-avdrag) och 6 500 kronor (utan ROT-avdrag) I annat fall ansvarar själv för grävning på din egen tomt.

Om du vill avvakta med att beställa en anslutning så kommer du att ha möjlighet att efteransluta dig. Detta kan göras först efter att projektet är avslutat och kan resultera i en förhöjd anslutningsavgift.

För att vi skall kunna bygga ut fiber till området krävs det att vi får in tillräckligt många beställningar. Tack vare bidragsstöd från Post och Telestyrelsen så underlättar det siffran något men det är ändå viktigt att flera i området beställer en anslutning. Vi vill uppmana dig som är intresserad att prata med dina grannar och försöka få till ett så högt intresse som möjligt.

För att beställa behöver du fylla i, skriva ut och signera den här beställningsblanketten. Blanketten skickas sedan som pdf till info@fev.se eller via post till Falu Energi & Vatten, Västermalmsvägen 12, 791 25 Falun.

Här hittar du den ifyllningsbara beställningsblanketten. Pdf, 136.1 kB.

Behöver du blanketten hemsickad, kontakta vår kundtjänst.

Prenumerera på sidan:

Hantera prenumeration

Genom att anmäla dig till prenumerationen samtycker du till att vi lagrar din e-postadress­­. Du kan när som helst avsluta prenumerationen, då tas din e-postadress bort.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter

Frågor och kontakt

Om du har ytterligare frågor om anslutning till stadsnätet är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.