Så sätter vi priset

Du betalar för att vi levererar fjärrvärmen till dig och vi jobbar ständigt för att hålla nere priset.

Du som kund betalar för den kostnad vi har för att leverera värmen till dig. Det kallas kostnadsbaserad prissättning. I priset ingår miljöbelastning, kapitalkostnad, reinvesteringskostnad samt drift och underhåll av fjärrvärmenätet under hela fastighetens livslängd.

För att du ska få ett så lågt pris som möjligt jobbar vi ständigt med att effektivisera och pressa kostnaderna. Målet är att fjärrvärmen ska vara minst lika prisvärd som alternativa uppvärmningsformer.

Pris för villa

Pris för företag

Jämför priser mellan kommuner

I Nils Holgersson Länk till annan webbplats.-undersökningen som genomförs varje år kan du se prisjämförelse mellan de kommuner som har fjärrvärme.

Medlem i Prisdialogen

Falu Energi & Vatten är med i Prisdialogen Länk till annan webbplats. som är en modell framtagen av SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme för lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Syftet är att stärka din ställning som kund och att ha en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring.

Prislöfte

Prisändringsmodell 2018, pdf Pdf, 405.7 kB, öppnas i nytt fönster. - gäller villor, företag och flerbostadshus i Falun. Dessutom villor och småskalig fjärrvärme i Bjusås, Grycksbo och Svärdsjö. I dokumentet finns ett prislöfte för år 2019 och en prisindikation för 2020 och 2021.