Så sätter vi priset

Du betalar för att vi levererar fjärrvärmen till dig och vi jobbar ständigt för att hålla nere priset. Fjärrvärmen ska vara prisvärd jämfört med alternativa uppvärmningsformer.

Du som kund betalar för den kostnad vi har för att leverera värmen till dig. Det kallas kostnadsbaserad prissättning. I priset ingår miljöbelastning, kapitalkostnad, reinvesteringskostnad samt drift och underhåll av fjärrvärmenätet under hela fastighetens livslängd.

För att du ska få ett så lågt pris som möjligt jobbar vi ständigt med att effektivisera och pressa kostnaderna. Fjärrvärmen ska vara prisvärd jämfört med alternativa uppvärmningsformer.

Pris för villa

Pris för företag

Priset för fjärrvärme stabilt

Från och med 1 januari 2023 höjer vi priset på fjärrvärme med endast 3 procent.
- I tider när elpriserna står högt upp på agendan känns det extra bra att kunna erbjuda våra fjärrvärmekunder en fortsatt prisstabil energilösning, säger Margareta Eriksson, produktchef.
Läs mer om prisutvecklingen för fjärrvärme

Jämför priser mellan kommuner

I Nils Holgersson Länk till annan webbplats.-undersökningen som genomförs varje år kan du se prisjämförelse mellan de kommuner som har fjärrvärme.

Medlem i Prisdialogen

Falu Energi & Vatten är med i Prisdialogen Länk till annan webbplats. som är en modell framtagen av Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), Riksbyggen och Energiföretagen Sverige för lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Syftet är att stärka din ställning som kund och att ha en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring.

Prislöfte

Prisändringsmodell 2023 Pdf, 659 kB, öppnas i nytt fönster. - gäller villor, företag och flerbostadshus i Falun. Dessutom villor och småskalig fjärrvärme i Bjusås, Grycksbo och Svärdsjö.

Frågor och kontakt

Om du har ytterligare frågor om fjärrvärme är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.