Så sätter vi priset

Du betalar för att vi levererar fjärrvärmen till dig och vi jobbar ständigt för att hålla nere priset. Fjärrvärmen ska vara prisvärd jämfört med alternativa uppvärmningsformer.

Du som kund betalar för den kostnad vi har för att leverera värmen till dig. Det kallas kostnadsbaserad prissättning. I priset ingår de kostnader vi har för att producera fjärrvärme, till exempel bränsle, drift och underhåll av fjärrvärmenätet samt kapitalkostnad.

För att du ska få ett så lågt pris som möjligt jobbar vi ständigt med att effektivisera och pressa kostnaderna. Fjärrvärmen ska vara prisvärd jämfört med alternativa uppvärmningsformer.

Pris för villa

Pris för företag

Jämför priser mellan kommuner

I Nils Holgersson Länk till annan webbplats.-undersökningen som genomförs varje år kan du se prisjämförelse mellan de kommuner som har fjärrvärme.

Medlem i Prisdialogen

Falu Energi & Vatten är med i Prisdialogen Länk till annan webbplats. som är en modell framtagen av Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), Riksbyggen och Energiföretagen Sverige för lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Syftet är att stärka din ställning som kund och att ha en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring.

Prislöfte

Prisändringsmodell 2023 Pdf, 659 kB, öppnas i nytt fönster. - gäller villor, företag och flerbostadshus i Falun. Dessutom villor och småskalig fjärrvärme i Bjusås, Grycksbo, Svärdsjö och Sundborn.

Frågor och kontakt

Om du har ytterligare frågor om fjärrvärme är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.