Rapportera mätarställning

För dig som bor i villa eller radhus gäller självavläsning av vattenmätaren. Det innebär att du en gång om året får ett avläsningskort från oss.

Lämnar du mätarställning en gång per år beräknar vi din förbrukning baserat på föregående årsförbrukning. Om du under året har betalat mer eller mindre än du faktiskt har förbrukat, justeras det på den faktura där den årliga avläsningen redovisas. Därför är det viktigt att du läser av din mätare och rapporterar in mätarställningen.

Välj metod:

En gång om året skickar vi ut ett brev med information och ett avläsningskort. Du kan välja att rapportera in mätarställning på två olika sätt:

Webben

Logga in på Mina sidor och följ instruktionerna för att lämna mätarställning. Där kan du rapportera mätarställning varje dag utan vattenavläsningskort. Mina Sidor fungerar med valfri webbläsare och via dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Förtryckta avläsningskort

Om du inte har tillgång till dator eller internet så använder du avläsningskortet som vi skickar ut med brev en gång om året. Fyll i mätarställning, avläsningsdatum, skriv under och posta. För att avläsningen ska bli korrekt är de viktigt att du skriver siffrorna med blå eller svart kulspetspenna. Skriv varje siffra utan synliga avbrott inom anvisade fält.

Läs av rätt mätare

En fastighet har ofta flera olika typer av mätare, exempelvis vatten, el och fjärrvärme. Kontrollera så att du läser av rätt mätare. På ditt avläsningskort står ett mätarnummer som även finns på vattenmätaren. Se modeller av vattenmätare.

  • Har du en analog mätare rapporterar du bara in de fem inramade siffrorna som står i fönstret på mätaren.
  • Har du en digital mätare rapporterar du in samtliga åtta siffror som står i fönstret på mätaren, även de tre små decimalerna.

Påminnelse om avläsning

Vi skickar ut en påminnelse om mätarställningen inte rapporterats in senast det datum som står på avläsningskortet. Det gäller även om det inte fungerat att registrera mätarställningen.

Frågor och kontakt

Om du har frågor eller behöver hjälp med inrapporteringen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.