Återvinningsstationer

Hand som slänger ofärgat glas i en container på återvinningsstationen

På återvinningsstationerna runt om i kommunen kan du lämna förpackningar av glas, metall, plast, papper och tidningar. De finns intill affärer eller andra naturliga samlingsplatser.

Det är den rikstäckande organisationen Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som är ansvarig för återvinningsstationerna.

I en del hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar finns det speciella återvinningsrum för insamling av tidningar och förpackningar. Fråga din hyresvärd om du är osäker på hur det fungerar där du bor.

Hitta närmaste återvinningsstation

För att se var stationerna finns i Falu kommun följer du länken till Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats där du kan söka på återvinningsstationer i din kommun Länk till annan webbplats.

Skräpigt eller överfullt på återvinningsstationen?

Även om alla stationer töms med jämna mellanrum händer det ibland att behållarna blir fulla innan det är dags för tömning.

Du kan ringa Förpacknings och Tidningsinsamlingen på telefon 0200-88 03 11 och be dem komma och tömma stationen. Servicetelefonen är bemannad alla vardagar klockan 08.00–20.00 och helger/helgdagar klockan 10.00–16.00.

Sorteringsguider till din hjälp

TMR erbjuder hushållsnära hämtning

Företaget TMR erbjuder kostnadsfri hämtning av pappers-, metall-, och plastförpackningar. Läs mer och lämna intresseanmälan på TMRs webbplats. Länk till annan webbplats.

Frågor och kontakt

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.