Försäljning av sand, grus och jord

Säckar med jord till försäljning

När du behöver jord till en plantering eller sand till garageuppfarten kan du köpa det på Falu återvinningscentral på Ingarvet.

Alla produkter finns att köpa från maj till september, med reservation för slutförsäljning. Vi återkommer under våren 2021 med exakta datum.

Sand under vintern

Vintertid kan du utan kostnad hämta sandningsflis på alla våra återvinningscentraler, max två hinkar. Ta med egna hinkar.

Jord för olika behov

Under vår och sommar erbjuder vi två typer av jord – rabattjord och anläggningsjord. All jord kan innehålla ogräsfrön, plast och glasfragment. Behöver du en mindre mängd jord kan du köpa 10 liter för 15 kronor. Du får det i en bärkasse, eller så kan du ta med dig en 10 liters-hink.

Rabattjord
Jorden passar till frösådd, blomrabatter, träd och buskar. Består av 20 procent matjord blandat med 40 procent grönkompost från trädgårdsavfall, 20 procent sand och 20 procent torv.

Anläggningsjord
Jorden passar till gräsmattor. Består av 40 procent matjord blandat med 40 procent grönkompost från trädgårdsavfall, 10 procent sand och 10 procent torv.

Hämtning sker med släp utan kåpa

Om du kommer med släpkärra, ta en släpkärra som inte är täckt. Av säkerhetsskäl kan vi inte lasta släpkärra med kåpa. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda hemkörning av jord eller sand.

Hitta rätt

Karta över försäljningsområdet på Falu återvinningscentral (jpg)öppnas i nytt fönster

Företagare

Är du intresserad av att köpa pellets i större mängd till ditt företag?
Kontakta våra företagssäljare.