Kurbit

Bild på Kurbit loggan

Under de senaste åren har vi fokuserat på att bygga ut Falu Stadsnät och ansluta så många hushåll som möjligt. Nu är det dags att växla upp. Tillsammans med vårt nya samverkansbolag Kurbit kommer vi bland annat kunna erbjuda dig ett ännu större utbud av tjänster.

För att skapa mervärde för dig som stadsnätskund har vi, tillsammans med fem av Dalarnas största stadsnätsbolag, startat samverkansbolaget Kurbit.

Kurbit skapar ännu bättre möjligheter att utveckla stadsnäten i våra kommuner. Med Kurbit samlas också kompetens inom exempelvis datakommunikation och datasäkerhet samt att tjänsteutbudet kan utvecklas.

Kurbit ansvarar över ”aktiva nätet”

Stadsnätsbolagen äger och förvaltar det passiva nätet (fiberkabel som dras fram till din fastighet) i kommuner. Medan Kurbit i rollen som kommunikationsoperatör äger och ansvarar för det aktiva nätet (utrustning som omvandlar ljuset i fibern och gör det möjligt att skicka data i nätet). Kurbit ansvarar också över att fylla nätet med tjänster från olika leverantörer, som du som kund sedan kan välja fritt mellan.

Vad innebär det här för dig som är kund hos Falu Stadsnät?

Du som har dina tjänster via Falu Stadsnät märker ingen skillnad förutom att tjänsteutbudet inom internet-, tv- och omsorgstjänster kommer att öka. Du beställer dina tjänster som vanligt via vår tjänsteportalLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

Om du har problem med bredbandet kontaktar du som vanligt din tjänsteleverantör Länk till annan webbplats..

Kurbits ägarstruktur – så ser den ut

Samverkansbolaget Kurbit ägs av Falu Energi & Vatten, Borlänge Energi, Dala Energi, Hedemora Energi och Malung-Sälens fibernät. Totalt sett täcker Kurbit in kommunerna i Falun, Borlänge, Leksand, Rättvik, Gagnef, Säter, Hedemora och Malung-Sälen.