Hos oss får du schyssta elavtal

Susanna Kallur på bilden med en logga Schysst elhandel i handen

Du kan känna dig trygg när du köper el av oss. Vi finns lokalt på orten och satsar fullt ut på lokalproducerad, förnybar energi. Att vi dessutom är certifierade enligt Schysst elhandel gör att du kan känna dig extra trygg när du handlar hos oss.

Vi producerar el från skog, vatten och vind, 100 procent förnybar. Elen produceras dels från vatten- och vindkraftverk runt om i kommunen men också på vårt kraftvärmeverk på Ingarvet. Där eldar vi med biobränsle som kommer från skogen.

Varför ska du välja oss som leverantör?

Schysst och närodlad el
Vi satsar fullt ut på lokalproducerad och förnybar energi. Vår el produceras i kraftvärmeverket där vi eldar biobränsle (skogsråvara), dels från våra vatten- och vindkraftverk runt om i kommunen.

Hos oss får du också schyssta elavtal. Vi är certifierade enligt Schysst Elhandel, vilket innebär att våra kunder kan känna sig trygga med sina elinköp.

Ren och schysst el, helt enkelt.

100 % förnybara energikällor
Den största delen av vår produktion kommer från våra två kraftvärmeverk, där lokala biobränslen blir till miljövänlig el. Övriga energikällor i mixen är vindkraft, vattenkraft och biogas. Att teckna elavtal hos Falu Energi & Vatten är att göra ett aktivt val för en hållbar framtid.

Schysst elhandel
Schysst elhandel är en certifiering som tagits fram av Energiföretagen Sverige i syfte att elkunder ska känna sig trygga i sitt val av elhandelsföretag. Vi vill visa att vi är ett schysst företag och därför har vi valt att certifiera oss.

Att vara en schysst elhandlare innebär att vi uppfyller 17 kundlöften. Det handlar bland annat om:

1. Enkel och korrekt beskrivning av våra elavtal
2. Tydlig och rätt prisinformation
3. Tillgänglig och nära kundservice

Allt på en faktura
Bor du i Falun får du allt på en och samma faktura – elnät, elhandel, fjärrvärme, sophämtning, stadsnät, vatten.

Lokalt och hållbart
Att handla rätt innebär att handla mera lokalt och hållbart. Hos oss köper du el som producerats lokalt i Falu kommun från förnybara energikällor. Väljer du oss som ditt elhandelsföretag stannar också dina pengar i kommunen.

Vi erbjuder flera olika elavtal

Vi erbjuder fyra olika elavtal, vilket ger kunden möjlighet hitta ett avtal som passar boendesituationen.

  • Fast pris: Du har koll på kostnaden
  • Rörligt pris: Du får ett pris som det svänger om
  • Mixpris 50/50: Fast och rörligt pris samtidigt
  • Fjärrvärmekundpris

Läs mer om avtal och priser

Frågor och kontakt

Vet du inte vilket avtal som passar dig bäst? Varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig med dina frågor.