Fjärrvärme

Barn på varmt golv på grund av fjärrvärme

Du är smart om du väljer fjärrvärme för att värma upp ditt hus. Att ha fjärrvärme har flera fördelar, de tre viktigaste är att det är enkelt och prisvärt, med låg klimatpåverkan.

1. Enkelt och bekvämt

Med fjärrvärme får du en trygg uppvärmning i din villa, lokal eller företag. Fjärrvärmen är ett enkelt och bekvämt sätt att värma din fastighet. Värmecentralen är lättskött, driftsäker och har lång livslängd. Den luktar inte, är tyst och ger behaglig värme.

Mer än 50 % av Sveriges hushåll har fjärrvärme.

2. Prisvärt

Fjärrvärme är i jämförelse det mest prisvärda uppvärmnings­alternativet. Som privatkund kan du välja ett helt rörligt pris, utan fasta avgifter.

Vi har en kostnads­baserad prissättning där justeringar av priset presenteras och diskuteras med våra kunder i "Prisdialogen" Länk till annan webbplats.. Det ger en stabil och trygg prisutveckling, utan obehagliga överraskningar.

Våra avtal och priser – villa

Våra avtal och priser – företag

Rabatt på elen

Är du privatperson med fjärrvärme kan du också få rabatt på elavtal.

3. Klimatsmart

Värmen produceras lokalt och energin stannar i Falun, så fjärrvärmen är verkligen ett långsiktigt bra val. I våra kraftvärmeverk eldar vi till 100 % med miljövänligt biobränsle. Det mesta av bränslet tas inom en radie av 10 mil kring Falun, i snitt cirka 6 mil, och består till största delen av bark, flis, spån och returträ. Den största delen av askan som blir över återförs till kretsloppet. Fjärrvärme bidrar till minskade koldioxidutsläpp och en bättre miljö med renare luft.

Läs om Bra miljöval

Hur kan jag få fjärrvärme?

De allra flesta kan nu få fjärrvärme, men ett visst antal hushåll per gata behöver ansluta sig för att vi ska kunna dra in fjärrvärme till ett rimligt pris. Så prata gärna med dina grannar!

Läs om hur processen går till när du vill ansluta till fjärrvärme

Skicka intresseanmälan - så hör vi av oss

Vad säger kunderna?

Jag har haft fjärrvärme i tjugo år. Det bara tuffar på, mycket bekvämt och prisvärt! Har känts riktigt bra i dessa tider med oroliga elpriser.

/Lasse, Haraldsbo.

Nöjd fjärrvärmekund - en man som skrattar

Visste du att...

... sjukhus, skolor och till exempel fotbollsplanen Kopparvallen också värms upp med fjärrvärme? Därför är fotbollsplanen grön och används hela vintern!

Frågor och kontakt

Om du har ytterligare frågor om fjärrvärme är du välkommen att kontakta vår kundtjänst eller vår fjärrvärmesäljare.