Ladda elbilen i Falu kommun

Man som står framför elbilsladdare med mobil i handen

Det ska vara enkelt och säkert att ladda elbilen. Därför har vi utrustat kommunen med ett femtiotal publika laddstationer. När du använder dessa laddas din bil med lokalproducerad och förnybar el från skog, vind och vatten.

För över tio år sedan började vi resan med att bygga upp kommunens laddinfrastruktur. Idag är vi en av Sveriges bästa elbilskommuner och vårt laddnät omfattar förutom de publika laddstationerna även stationer hos företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Hitta våra laddstationer

Du får bra information om våra laddstationer genom att ladda ner appen Dags att ladda från Appstore eller Google Play. I appen ser du en laddkarta och information om typ av laddare, pris, tillgänglighet etc.

Kom igång med appen

Snabbladdare och destinationsladdare

Vi erbjuder fyra snabbladdningsstationer utspridda vid viktiga knutpunkter - handelsområdet Bataljonen i Falun, Gruvrondellen i Falun, Svärdsjö och Enviken. Där kan du ladda din elbil med hög effekt på kort tid. Vid flera större resmål, där du parkerar din bil en längre tid, har vi destinationsladdare som erbjuder lite långsammare laddning.

Felanmälan

Om du upplever problem med någon av våra laddstationer kan du göra en felanmälan. Du kan felanmäla driftstörningar på laddstationerna dygnet runt.

Gör en felanmälan.

Läs mer om att ladda, priser och avtal

Nya allmänna avtalsvillkor gäller från och med 1 januari 2021!

Laddpaket för företag

Vi hjälper dig som företagare och fastighetsägare att ordna en driftsäker laddlösning för personal, besökare och hyregäster. Läs mer om våra laddpaket.

Frågor och kontakt

Om du har generella frågor om laddnätet i Falu kommun är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Vid frågor eller fel på specifika laddstationer vänd dig till kundtjänsten för Dags att ladda på telefon 0766-00 11 01.