Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Isabella Lövin besökte Faluns kraftvärmeverk

Isabella Lövin och Mats Hybinette

Isabella Lövin och Mats Hybinette Foto: Falu Energi & Vatten/Henrik Hansson

Onsdagen 3 april besökte vice statsminister Isabella Lövin kraftvärmeverket i Falun.
– Det är fantastiskt kul att vi fick chansen att visa upp ett av världens bästa energisystem för Lövin som också är vår klimat- och miljöminister, säger vice vd Mats Hybinette.

I samband med det stundande omvalet till kommunfullmäktige i Falu kommun valde klimat- och miljöministern att besöka några verksamheter i Falun. På listan över intressanta områden fanns bland annat Faluns energisystem och den framtida kretsloppsparken.
– Det är några år sedan vi fick utmärkelsen under en internationell gala i New York. Men vårt smarta energisystem fortsätter att imponera och det finns till och med städer som inspirerats av vår systemlösning, exempelvis Uddevalla Energi, berättar Hybinette.

"Arbetar för Falubornas bästa"

I höstas tog kommunfullmäktige beslut om att en kretsloppspark ska byggas på Ingarvet i Falun. Mängden avfall i kommunen behöver minska och Faluborna måste konsumera mindre för att gå mot ett mer hållbart Falun.
– Det var intressant att Lövin ville höra mer kring vårt projekt på Ingarvet. Det är ett gott exempel på hur vi med gemensam kraft i kommunen arbetar tillsammans för Falubornas bästa. Kretsloppsparken kommer att bli en arena som gör det enklare att lämna sina saker för återbruk, istället för att slänga dem. Under hösten 2019 kommer vi att inviga den nya parken, berättar Mats Hybinette.