Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Premiär för fritt Wifi på Lugnet

I helgen är det premiär för skidspåren på Lugnet i Falun. Det firar Falu Energi & Vatten och Lugnet med att öppna upp fritt Wifi på hela arenan.

— Lugnet är en arena som ligger oss varmt om hjärtat. Det är en arena att vara stolt över och som partner till Lugnet vill vi hjälpa till att göra den ännu bättre. Ett första steg är att öppna upp fritt Wifi till alla, året runt, berättar Tommy Åberg, produktchef för stadsnät på Falu Energi & Vatten.

Enkelt att ansluta

Det är enkelt att ansluta till Wifi på Lugnet. Öppna inställningar i din mobiltelefon, välj Wifi och nätverket ”Lugnet Free Wifi”. Följ sedan instruktionerna. Om du inte ser något nätverk kan du behöva aktivera Wifi på din telefon.
— Det trådlösa nätverket sträcker sig över stora delar av Lugnetarenan, från sporthallar till stora delar av motions- och skidanläggningen, berättar Tommy Åberg.

Nya typer av digitala tjänster

Samarbete mellan Falu Energi & Vatten och Lugnet är starten på en utveckling av Lugnetarenan som en modern och tillgänglig mötesplats. Redan under helgens skidpremiär lanseras digitala spårkort.
— Spårkortet kommer att förenkla betalningen för våra besökare och den digitala lösningen ger oss också möjligheten att nå ut med relevant information och erbjudanden. Samarbete med Falu Energi & Vatten ger oss bästa tänkbara utgångsläge för att fortsätta utveckla digitala tjänster på Lugnet och skapa en attraktiv mötesplats för sport, friluftsliv och kultur, säger Tomas Jons, fritidschef på Falu kommun.

Det trådlösa nätverket kommer att vara tillgängligt för användning från 26 oktober.