Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Dina saker får nytt liv hos våra samarbetspartners

en kvinna står i en butik och håller upp två kjolar

Christina Ljung på Slaggens 2hand visar upp butikens egensydda kjolar. Det är kanske dina gamla jeans som fått nytt liv?

Vad händer med sakerna som du lämnar på Återbruket? Vi har hälsat på hos en av våra sju samarbetspartners som hämtar dina saker. Välkommen till Slaggens 2hand!

Slaggens 2hand är en butik som drivs av personal och deltagare vid kommunens aktivitetscenter för daglig sysselsättning. Centret erbjuder människor med bland annat psykisk ohälsa och missbruksproblematik stöd i vardagen. Det kan bland annat innebära stöd för att närma sig arbetsmarknaden.

Skavanker skrämmer inte

Butiken tar emot allt från kläder, skor, accessoarer till husgeråd och heminredning. Att en sak har en skavank skrämmer inte personalen.
–Nej, saker som inte kan säljas i befintligt skick kan vi laga eller så använder vi materialet för att skapa något nytt, berättar Christina Ljung som är verksamhetens enhetschef.

Flyttat till nya lokaler

Under hösten 2019 flyttade butiken från Slaggatan till nya lokaler på Yxhammargatan i Falun, intill Byggmax. Fler kunder har strömmat till och samarbetet med Återbruket är ett välkommet inslag i verksamheten:
– Återbruket betyder väldigt mycket för oss. Vi får fler saker att sälja vidare, men också mer material som verksamhetens deltagare kan jobba med, bygga om och laga. Vi tar hand om material som annars skulle eldas upp, till exempel.

Bilden visar fem personer bakom en disk.

Det är ett trevligt gäng som möter dig när du besöker Slaggens 2hand. Från vänster: Christina Ljung (enhetschef), Ingela Balstadsveen (aktivitetsstödjare), Magnus Larsson (aktivitetsstödjare), Zeljko Stojanovic (aktivitetsstödjare) och Jonas Vickman (aktivitetsstödjare).

bilden visar klädställ med olika typer av kläder
Bilden visar hyllor med skor.

Om Slaggens 2hand

Adress: Yxhammargatan 5, 791 73 Falun
Öppettider (butik): Måndag-Onsdag 10.00-14.30 (normal öppettid)
Utbud: Kläder, skor, accessoarer, husgeråd, heminredning mm. Ej stora möbler som till exempel sängar och byråer.
Övrigt: Du kan lämna in saker under öppettiderna, men det går även bra att lämna saker övrig verksamhetstid (mån-fre). Ring på dörren! Personalen kan även hämta saker och kläder hemma hos dig.

Kontakt: Slaggens aktivitetscenter (Falun.se) Länk till annan webbplats., Slaggens 2hand (Facebook) Länk till annan webbplats.

Om våra samarbetspartners

Läs mer på sidan om Återbruket.