Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vi hjälper Gruvstaden med elbilsladdning

Två personer skakar han framför Gruvstadens bil.

Lena Carlsson, Gruvstaden och Johan Anell, Falu Energi & Vatten.

För att underlätta för sina hyresgäster att göra miljömedvetna val satsar Gruvstaden på laddstationer för laddhybrid- och elbilar. Under hösten kommer det att installeras ett stort antal laddstationer på Galgberget i Falun.

Avtalet med Gruvstaden innebär att Falu Energi & Vatten sköter installation, driftsättning och årlig service på laddstationerna.
– Vi är glada att få förtroendet att samarbeta med Gruvstaden. Vi ser fram emot att vara en erfaren resurs när fastighetsägarna installerar laddstationer i sina bostadsområden, säger Johan Anell, säljare på Falu Energi & Vatten

Det är inte bara Gruvstaden som ser behovet och värdet av att ha elbilsladdning för sina hyresgäster. Under hösten kommer vi att installera totalt 188 laddstolpar hos kunder i Falun.

Varför satsar allt fler på elbilsladdning just nu?

– Försäljnings­statistiken visar att laddningsbara bilar kommer på bred front. Det har skett en stor ökning på försäljningen sedan årsskiftet och statistiken visar att var tredje bil är laddningsbar. Under 2019/2020 lanseras cirka 100 nya laddningsbara bilmodeller.

En annan orsak till ökad satsning är det bidrag som finns att söka hos Naturvårds­verket. Bidraget täcker 50 procent av den totala kostnaden.
– Vi hjälper våra kunder med att fylla i bidragsansökan. Med tio års erfarenhet av laddinfra­struktur vill vi dela med oss av vår kunskap och hjälpa företag, fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar hänga med i omställningen till en fossilfri framtid.

Läs mer om Laddpaket för företag och fastighetsägare