Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Laddstationen vid ICA Maxi byter plats

Just nu byggs det om på Regementsområdet i Falun. ICA Maxi bygger ut butiken och drar om hela infarten till parkeringen. Ett riktigt lyft för områdets besökare.
– Det innebär också att vi flyttar vår laddstation. Under bygget kommer stationen vara avstängd och vi hänvisar laddkunder till andra stationer i kommunen, berättar Daniel Asplund, produktchef för Laddinfra.

Falu Energi & Vatten kommer alltså fortsätta att erbjuda elbilsladdning på området. Tillsammans med fastighetsägarna har vi hittat en bättre yta. Den nya laddstationen kommer att byggas upp närmare butiken Plantagen och får en större yta.
– Vi har lärt oss att elbilister uppskattar gott om utrymme för att svänga, backa och komma åt laddstationer på bästa sätt. Den gamla placeringen var långt ifrån optimal ur detta hänseende, den stod mitt i en av Faluns mest trafikerade korsningar, säger Daniel.

Karta över ICA Maxi parkering. Visar var nya parkeringen ska placeras. I hörnet bakom Plantagen

Kartan visar var nya laddstationen blir placerad.

Den nya stationen får dessutom drive thru-design för snabbladdning, vilket gör det enkelt att komma åt laddarna oavsett bilmodell eller om man har elbil med släp. Vid den nya stationen kommer det att finnas två snabbladdare och fyra platser för 22 kW semisnabb AC-laddning.
– Flytten och bygget kommer att pågå under två veckor och sedan ska vi driftsätta de nya laddarna. Vi räknar med att öppna den nya stationen i mitten av oktober, avslutar Daniel.

Håll utkik här på fev.se för aktuell information och datum för nyöppningen.

Mer information om våra laddstationer