Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Följ finalen i Sveriges godaste kranvatten

en man fyller flaskor med vatten i ett kök

Johnny Ström häller upp flaskor med Faluns bidrag till Kranvattentävlingen. Precis som till regionfinalen är tävlingsbidraget hämtat från Kopparstadens Bobutik på stan.

På onsdag (18/11) utser branschorganisationen Svenskt Vatten vilken kommun som har Sveriges godaste kranvatten. Falun är en av 20 kommuner som gör upp om utmärkelsen.

– Det känns väldigt roligt att Falun är med i finalen igen. Jag har en förhoppning om att det kommer att gå hela vägen till ytterligare en seger så som 2010. Tävlingen i sig är också viktig eftersom den sätter fokus på vatten generellt. Vatten i kranen är en vardagslyx som vi inte få ta för givet, säger Johnny Ström, driftansvarig för vattenproduktionen på Falu Energi & Vatten.

Finalen direktsänds

Finalen kommer att direktsändas från Stockholm Waterfront Congress Center och du kan följa sändning på Svenskt Vattens webbplats med start cirka 08.30 den 18 november.

Klicka på länken för att följa finalen:

Kranvattentävlingen Länk till annan webbplats.

Om Kranvattentävlingen

Var femte år utser branschorganisationen Svenskt Vatten vilken kommun som har Sveriges godaste kranvatten. En kunnig jury med sommelierer och vinkännare har smakat och bedömt kranvattnet i 10 regionfinaler runt om i landet. Juryn har sammanlagt smakat på 416 glas vatten från 104 kommuner. Av dessa har 20 vatten gått till riksfinalen

På riksfinalen ska Sveriges godaste kranvatten utses. Under tävlingen utses även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.