Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Premiär för nya laddstationer

Laddstationen vid Ica maxi och Plantagen som laddar elbilar

En efterlängtad förstärkning av våra mest använda laddstationer är äntligen färdig. I helgen öppnar vi 16 nya laddplatser för elbilar vid Plantagen och Lugnet.

Allt fler laddbara bilar rullar på våra vägar. Var tredje ny bil som säljs i Sverige nu är laddningsbar, antingen ren elbil eller laddhydrid. Falu Energi & Vatten har en tydlig ambition att göra det enkelt för alla som bor, jobbar i eller besöker Falu kommun, att byta till elbil. Vi har erbjudit publika laddstationer i Falun sedan 2011 och har sedan dess byggt ut vårt nät av laddare i takt med att elbilsmarknaden har växt.

Nya laddstationer vid Plantagen och Lugnet

Nu öppnar vi två nya laddstationer i Falun. Den ena ligger intill Plantagen, vid Handelsområdet Bataljonen. Här finns två snabbladdare och fyra platser med semisnabb destinationsladdning. Stationen har drive thru-design för snabbladdning, vilket gör det enkelt att komma åt laddarna oavsett bilmodell eller om man har elbil med släp. Även större elfordon till exempel transportbilar, kommer kunna snabbladda här.

– Stationen är både en ersättning och en utökning av den gamla snabbladdaren som vi installerade på parkeringen redan 2013. Eftersom ICA Maxi bygger om sin butik, passar vi på att flytta vår laddstation till en annan bättre yta. Samtidigt moderniserar vi stationen med bättre utformning och fler laddare, säger Daniel Asplund, produktchef laddinfrastruktur.

Samtidigt öppnar vi tio nya laddplatser med semisnabb destinationsladdning på Lugnet. De nya laddstolparna är placerade mitt i smeten, alldeles intill skidstadion och har också direkt närhet till sporthallen, ishallen, bandyplan och den nya badhallen. De nya laddstolparna på Lugnet har dessutom fått speciell dekoration, med olika idrottsmotiv som förknippas med området.

Olika illustrationer på laddstationen vid Lugnet, en mountainbikecyklist, en bandyspelare, en tyngslyfterska, en simmare, en skidåkare

De nya laddstolparna på Lugnet har fått speciell dekoration, med olika idrottsmotiv som förknippas med området.

– Vi har fått till en perfekt placering av de nya laddplatserna genom gott samarbete med Lufab. Det känns jättebra att vi kan bidra till Lugnets profil som en hållbar destination, säger Daniel Asplund.

Alla nya laddstationer som vi öppnar denna helg, har delfinansierats av Naturvårdsverket via Klimatklivet.

Här kan du läsa mer om var du kan ladda elbilen i Falu kommun

Öppningserbjudande 27-29 november

Vi firar nya laddstationerna på Lugnet och vid Plantagen i Falun med gratis elbilsladdning under hela helgen på dessa platser. Du behöver använda vår app eller laddbricka för att kunna ladda.